Az Európai Parlament ülésterme 

Az Európai Parlament ülésterme

Brüsszel
Ülésterme

Az ülésteremben tett látogatás során megtapasztalhatja a világ legnagyobb, nemzetközi parlamentjének izgalmas hangulatát, és megismerheti az intézmény hatásköreit és szerepét.

30-90'
10-100
24

Az Európai Parlament ülésterme

Brüsszel
Ülésterme

Az ülésterem az európai demokrácia szíve. A plenáris ülések során itt zajlanak az Európai Parlament legnagyobb szabású és legfontosabb vitái, ez a terem számos történelmi jelentőségű szavazás színhelye. A látogatás ingyenes és a 24 hivatalos nyelv bármelyikén történhet. Csoportok és egyéni látogatók számára is szükséges az előzetes foglalás. Az épület teljes mértékben akadálymentesített.

 

A plenáris látogatást átmenetileg felfüggesztettük, de több online alternatívát is ajánlunk:

Egyéni látogatás (a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztve)

Az egyéni látogatók az ülésterem látogatása során multimédiás tárlatvezető készüléket használhatnak, személyre szabott tájékoztatót is meghallgathatnak, illetve nyomon követhetik a plenáris üléseket is. Látogatást tehet egyénileg, családjával vagy legfeljebb 9 fős, kisebb csoport tagjaként. A 14 év alatti gyermekeket csak felnőtt kíséretében engedhetünk be. A látogatás alatt az „Egyesülve a sokszínűségben” című művészeti kiállítást is megtekinthetik; a műtárgyak az EU összes tagállamából származnak. A linken további információkat talál a kiállításról.

 

Multimédiás vezetés

Fedezze fel az üléstermet saját ritmusában egy multimédiás tárlatvezető készülékkel az Unió 24 hivatalos nyelvének bármelyikén. A multimédiás tárlatvezetéssel zajló egyéni látogatás mintegy 60 percig tart. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a brüsszeli plenáris ülések alatt nincs lehetőség multimédiás tárlatvezetéses látogatásra.

A multimédiás kalauz letölthető már a látogatás megkezdése előtt is, az Apple App Store és a Google Play alkalmazásletöltő „boltokból”.

 

Tájékoztató előadások

Munkatársainktól tájékoztató előadások keretében személyre szabottabb tájékoztatást is kaphat az Európai Parlament munkájáról és szerepéről. A tájékoztató előadásokra hétfőnként kerül sor. Az angol és francia nyelvű tájékoztatók kb. 60 percig tartanak (egyéb nyelveken az előadók rendelkezésre állása függvényében érhetők el).

 

A plenáris ülés megtekintése (a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztve)

A plenáris ülésszakok idején lehetőség van arra, hogy – korlátozott számban – egy órán át egyéni látogatók is nyomon kövessék az ülést. A bebocsátás a rendelkezésre álló helyek függvényében történik. Nézze meg a naptárban a brüsszeli plenáris ülések időpontjait.

Látogatási idő

Zárva vagyunk hétvégén, valamint ünnep- és munkaszüneti napokon. 2021-ban: 01/04 – 02/04, 05/04, 13/05 –  14/05, 24/05, 21/07, 01/11 – 02/11, 23/12 –  31/12.

Multimédiás vezetés¹ Hétfőtől – csütörtökig Pénteken
10:00 – 16:00 10:00 – 13:00
Multimédiás vezetés¹
 
Hétfőtől – csütörtökig
10:00 – 16:00
Pénteken
10:00 – 13:00
Előadások Hétfő
11:00 és 15:00
Előadások
 
Hétfő
11:00 és 15:00
 
 
Plenáris üléseken² Szerda Csütörtök
15:00 – 17:30 9:00 − 12:00
Plenáris üléseken²
 
Szerda
15:00 – 17:30
Csütörtök
9:00 − 12:00
  1. Covid-19: kiigazított nyitvatartási idő. A multimédiás látogatást hétfőtől csütörtökig legkésőbb 15 óráig, pénteken 12 óráig el kell kezdeni.
  2. A plenáris üléseket az EP naptárában 2 egymás utáni piros nap jelzi.
    • 2021-ben: március 24 – 25, június 23 – 24, november 10 – 11

Csoportok (a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztve)

Csoportos látogatás a plenárison

Az ülésteremben tett látogatás 10–100 fős csoportok számára is megszervezhető a tervezett belépést legalább 2–3 hónappal megelőző foglalás mellett. A kérelmek elbírálása a helyiségek és az előadók rendelkezésre állásától függ. A csoportos látogatás időtartama 1–2 óra, és magában foglalja a személyzet egy tagjának az Európai Parlament szerepéről és hatásköreiről szóló bemutató előadását, a kérdések megválaszolására szolgáló időszakot, valamint az ülésterem galériájának megtekintését. Erre hétfőtől pénteking a 24 európai uniós hivatalos nyelv bármelyikén lehetőség van. Az Európai Parlament ülésnaptárától függően a csoportok a galériáról akár a plenáris ülést is nyomon követhetik egy órán keresztül. Hétvégeken és ünnepnapokon zárva vagyunk. A csoportok vezetői az online formanyomtatvány kitöltésével jelentkezhetnek a csoportos látogatásra

 

Összevont látogatás több létesítményben

Az időpont-foglalási kérelem kitöltésekor jelezze, hogyha az üléstermen kívül a Parlamentáriumot és/vagy az Európai Történelem Házát is szeretné ugyanazon alkalommal meglátogatni. Az előzetes értesítés zökkenőmentessé teszi a látogatást.

Koronavírussal kapcsolatos intézkedések

  • Kérjük, hogy online foglaljon látogatást. Ha nincs foglalása, csak akkor tudjuk beengedni, ha éppen van elég hely a látogatóközpontban.
  • Kérjük, hozza magával a saját maszkját.
  • A bejáratnál ellenőrizzük az érkezők hőmérsékletét, 37.7°C-nál magasabb testhőmérséklettel nem lehet bemenni.
  • Minden látogatónak a kijelölt útvonalon kell haladnia.
  • Tartson legalább másfél méteres távolságot a többi látogatótól.

Biztonsági intézkedések

Az Európai Parlament épületeibe való belépéshez érvényes személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél) szükséges. Valamennyi látogató és csomag a repülőtéri biztonsági ellenőrzéshez hasonló módon átvilágításra kerül. Lőfegyverek, robbanó- és gyúlékony anyagok, paprikaspray, éles tárgyak és egyéb, fegyvernek minősülő tárgyak behozatala tilos. A belga nemzeti jogszabályok értelmében bizonyos tiltott tárgyakat át lehet adni a rendőrségnek. Fényképezés és forgatás engedélyezett a látogatói területen belül, ám a biztonsági ellenőrzőpontokon és a plenáris ülések idején az ülésteremben tilos.

Speciális igények

A látogatóközpont teljes mértékben hozzáférhető a csökkent mozgásképességű látogatók számára, a kerekes székes látogatókat is beleértve. Ha a helyszínen szüksége van ránk, kollégáink ott lesznek és segítenek. Nagyon szívesen dolgozunk jeltolmácsokkal, az ő jelenlétükről a csoportvezetőknek kell gondoskodnia. Ha látogatásához segítségre van szüksége, írjon erre az email címre.

Egyéb szolgáltatások (a koronavírus miatt jelenleg nem elérhető)

A Paul-Henri Spaak épület alagsorában van egy látogatói étterem, ahol csoportok tudnak előzetes foglalás alapján étkezni.

Ülésterme

Paul-Henri Spaak épület
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Brüsszel
Belgium

Megközelíthetőség

Az Európai Parlament a Brüsszel-Luxembourg vasútállomásnál található.

Megoldások vakok számára
Kávézó
Megoldások siketek számára
Étterem
Csomagmegőrző
Mozgáskorlátozottság
Wi-fi

Gyakorlati tudnivalók

Folytassa látogatását!

  

Online EP Előadások

Más helyszínek
60'
10-300
24

Online Európai Ifjúsági Szeminárium

Más helyszínek
16
26
év
120'
10-40
EN, FR, DE

Station Europe

Brüsszel
Station Europe
15'
1
24

Parlamentárium

Brüsszel
Parlamentárium
60'
6
24