Parlamentarium 

Parlamentarium

Brussel
Parlamentarium

Dompel je onder in de wereld van het Europees Parlement met een bezoek aan het Parlamentarium, het grootste parlementaire bezoekerscentrum van Europa. Maar liefst 2 miljoen anderen gingen je al voor!

90'
10
24

Parlamentarium

Brussel
Parlamentarium

Met een multimediagids dring je door tot in het hart van het Europees Parlement. Welke stappen zijn er gezet op de weg naar Europese samenwerking? Hoe werkt het Europees Parlement? En hoe gaan de Parlementsleden de uitdagingen van onze tijd aan?

Laat je meeslepen in dit verhaal in een van de 24 officiële talen van de Europese Unie. Het bezoekerscentrum is elke dag open, de toegang is gratis en het gebouw is volledig toegankelijk voor mensen met een handicap.

Het Parlamentarium heeft heel wat in petto, voor groot en klein. Het bezoek verloopt zelfstandig en duurt gewoonlijk zo'n anderhalf uur. Schoolgroepen en gezinnen kunnen voor een aangepast bezoek kiezen.

 

Openingstijden

Maandag Dinsdag tot vrijdag Zaterdag en zondag
13.00 tot 18.00 uur 9.00 tot 18.00 uur 10.00 tot 18.00 uur
Maandag
13.00 tot 18.00 uur
Dinsdag tot vrijdag
9.00 tot 18.00 uur
Zaterdag en zondag
10.00 tot 18.00 uur

Laatste toegang 30 minuten voor sluitingstijd.

Het centrum is gesloten op:
1 januari / 1 mei / 1 november / 24, 25, 31 december

Beleef het Parlamentarium

Aan het begin van je bezoek nemen we je mee op reis door de geschiedenis van Europa en de Europese eenwording. Neem plaats in onze filmzaal en bekijk Europa en het Europees Parlement in 360°. Je krijgt een antwoord op de vraag hoe het Parlement werkt, hoe wetten worden gemaakt en waarom Europese politiek ertoe doet. Wie zijn precies die leden van het Europees Parlement? Welke uitdagingen staan ons nog te wachten? De fractieleiders vertellen je er alles over. Neem een foto in onze fotocabine en ontdek wat er op dat moment aan het gebeuren is in het Europees Parlement.

Op onze interactieve vloerkaart kun je een virtuele rondreis maken door Europa, met meer dan 100 verhalen over de diversiteit van ons werelddeel. Zoek een plekje in onze gezellige woonkamer en luister naar wat gewone mensen te vertellen hebben over de EU in hun dagelijks leven.

Vertrek nu op een virtuele reis.

 

Beveiliging

Een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart of paspoort) is vereist om tot de gebouwen van het Europees Parlement te worden toegelaten.

Bij het binnenkomen moeten alle bezoekers en hun bezittingen langs een veiligheidscontrole, vergelijkbaar met de controle op luchthavens. Vuurwapens, explosieven, ontvlambare producten, pepperspray, scherpe voorwerpen en andere voorwerpen die als wapen kunnen worden beschouwd, zijn verboden. Overeenkomstig de Belgische nationale wetgeving is het mogelijk dat bepaalde verboden voorwerpen aan de politie worden overhandigd.

Toegankelijkheid

Als je specifieke hulp nodig hebt, laat ons dit dan op voorhand weten.

Voor bezoekers met beperkte mobiliteit
Het Parlamentarium is probleemloos toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ons personeel staat altijd klaar om een helpende hand te bieden.

Voor slechtziende bezoekers
Het Parlamentarium stelt mediagidsen ter beschikking met speciale audiobestanden waarin een beschrijving wordt gegeven van de ruimte en wat zich hier bevindt. Een tactiele plattegrond in braille is te verkrijgen in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Geleidehonden zijn toegelaten.

Voor slechthorende bezoekers
De multimediagidsen zijn uitgerust met video's in gebarentaal in het Engels (BSL), Frans (LSF), Duits (DGS), Nederlands (NGT), Belgisch Frans (LSFB), Vlaams (VGT), Hongaars (MJNY) en International sign (IS). Het Parlamentarium is volledig uitgerust met ringleidingen.

Faciliteiten

Het Parlamentarium beschikt over kluisjes, een souvenirwinkel, toiletten en een cafetaria waar je een hapje of een drankje kunt krijgen.

Als je een tafel wilt reserveren in de cafetaria van het Parlamentarium, gelieve dan vóór je bezoek telefonisch contact op te nemen via +32(0)2.284.36.48 of een e-mail te sturen naar restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu.

Parlamentarium

Esplanade Solidarność 1980
Wiertzstraat 60
B-1047 Brussel
België

Bereikbaarheid

Het station Brussel-Luxemburg ligt vlak bij het Europees Parlement.

Wi-fi

Praktische informatie

Verder zoeken in ons aanbod

  

Intergalactische talentenjacht

Brussel
Parlamentarium
10
14
jaar
60'
4-5
24

Rollenspel

Brussel
Parlamentarium
14
18
jaar
150'
16-32
24

Luna-spel

Brussel
Parlamentarium
6
10
jaar
60'
4-10
24

Europa Experience

Overige locaties