Het Parlamentarium Simone Veil 

Het Parlamentarium Simone Veil

Straatsburg
Europees Parlement

Door de dynamische en interactieve benadering in het Parlamentarium word je helemaal ondergedompeld in de wereld van het Europees Parlement en ervaar je hoe het leven van burgers wordt beïnvloed door wat zich hier afspeelt.

1-100
24

Het Parlamentarium Simone Veil

Straatsburg
Europees Parlement

Bij een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg is de toegang tot het Parlamentarium Simone Veil inbegrepen. 

Een indrukwekkende filmzaal in 360°-perspectief, touchscreentafels en een rollenspel (apart te boeken) zorgen ervoor dat bezoekers een beter inzicht krijgen in wat het Europees Parlement precies doet. Het Parlamentarium laat zien hoe wetgeving voor heel Europa tot stand komt en ontrafelt de processen hierachter. Je ziet met eigen ogen wat de leden van het Europees Parlement ondernemen om de problemen van vandaag het hoofd te bieden. Bezoekers kunnen hier ook meer te weten komen over alle leden van het Europees Parlement en contact met hen opnemen. Een bezoek is beschikbaar in elk van de 24 officiële talen van de Europese Unie.Bij een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg is de toegang tot het parlamentarium Simone Veil inbegrepen.

Wie was Simone Veil?

Het Parlamentarium in Straatsburg is genoemd naar Simone Veil, de eerste voorzitter van het Europees Parlement na de invoering van Europese verkiezingen en de eerste vrouw in deze functie. Zij was een overlevende van de Holocaust en dit gaf haar voorzitterschap (1979-1982) een grote symbolische betekenis, als een teken van de kracht van Europese verzoening. De strijd voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen en voor de mensenrechten stond centraal in het leven van Veil en zij ging de confrontatie aan met de onrechtvaardigheden waarmee ze zelf in aanraking was gekomen.

Covid-19 maatregelen

Lees alstublieft de volgende maatregelen voor een veilig bezoek (Bijgewerkt: 24/09/20)

  • U hoeft niet te reserveren voor een bezoek.
  • De bezoeken zijn uitsluitend met 24-talige multimedia gidsen.
  • Max. 6 mensen kunnen samen bezoeken.
  • U dient uw eigen gezichtsmasker mee te nemen.
  • U krijgt een temperatuurcontrole bij de ingang en mag niet naar binnen als uw temperatuur hoger is dan 37,7°C.
  • Alle bezoekers volgen een vast pad en sommige delen van de tentoonstelling kunnen gesloten zijn.
  • U dient 1,5m van andere bezoekers weg te blijven.
  • Het bezoek is beperkt tot 45 mins.
  • De normale openingsuren zijn van toepassing.

Beveiliging

Een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart of paspoort) is vereist om tot de gebouwen van het Europees Parlement te worden toegelaten.

Bij het binnenkomen moeten alle bezoekers en hun bezittingen langs een veiligheidscontrole, vergelijkbaar met de controle op luchthavens. Vuurwapens, explosieven, ontvlambare producten, pepperspray, scherpe voorwerpen en andere voorwerpen die als wapen kunnen worden beschouwd, zijn verboden. Overeenkomstig de Franse nationale wetgeving is het mogelijk dat bepaalde verboden voorwerpen aan de politie worden overhandigd.

Het is toegestaan foto's te nemen en te filmen in de bezoekerszone; in de veiligheidszone is dit echter verboden, evenals op de tribune van de grote vergaderzaal tijdens plenaire vergaderingen.

Toegankelijkheid

Het Europees Parlement streeft ernaar de toegang voor personen met een handicap voortdurend te verbeteren. Als jij of iemand uit je groep specifieke hulp nodig heeft, laat ons dit dan op voorhand weten.

Individuele bezoekers

Groepen

Faciliteiten

In de bezoekerszone is een souvenirwinkel en een cafetaria waar je terechtkunt voor een hapje en een drankje. Het bezoekersrestaurant kan worden gereserveerd voor groepen.

Aan de bezoekersingang, net voorbij de veiligheidscontrole, bevindt zich een garderobe waar alleen tijdens de plenaire vergaderweken gebruik van kan worden gemaakt.

Europees Parlement

Louise Weiss-gebouw
1 Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg cedex

Bereikbaarheid

Gelieve de website van de SNCF (Franse spoorwegen) te raadplegen.

Hulpmiddelen voor blinden
Cafetaria
Hulpmiddelen voor doven
Restaurant
Rolstoelvriendelijk
Wi-Fi

Praktische informatie

Verder zoeken in ons aanbod

  
Buiten de plenaire vergaderperiode

Het Europees Parlement in Straatsburg

Straatsburg
Europees Parlement
60'
20-75
24
Tijdens de plenaire vergaderperiode

Het Europees Parlement in Straatsburg – Plenaire vergadering

Straatsburg
Europees Parlement
60' - 150'
10-100
24

Beleef Europa

Overige locaties