Parlamentarium 

Parlamentarium

Bruxelles
Parlamentarium

Descoperiți universul Parlamentului European la Parlamentarium, cel mai mare centru pentru vizitatori al vreunui parlament din Europa și veți înțelege de ce peste 2 milioane de persoane l-au vizitat deja.

90'
10
24

Parlamentarium

Bruxelles
Parlamentarium

Ghiduri multimedia îi conduc pe vizitatori în inima Parlamentului European, explicând parcursul către cooperarea europeană, modul în care funcționează Parlamentul European și ce fac deputații săi pentru a răspunde provocărilor din prezent.

Această vizită ghidată se poate desfășura în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Centrul pentru vizitatori este deschis în fiecare zi a săptămânii, iar intrarea este gratuită. Centrul este complet accesibil vizitatorilor cu dizabilități.

Parlamentariumul are o ofertă bogată pentru toate vârstele. Vizitele se desfășoară autonom și durează în medie aproximativ 90 de minute. Pentru grupuri școlare și familii este disponibilă o ofertă specializată.

 

Programul de funcționare

luni marți-vineri sâmbătă-duminică
13.00-18.00 9.00-18.00 10.00-18.00
luni
13.00-18.00
marți-vineri
9.00-18.00
sâmbătă-duminică
10.00-18.00

Ultima intrare este permisă cu 30 de minute înainte de ora închiderii.

Centrul este închis în următoarele zile:

1 ianuarie, 1 mai, 1 noiembrie, 24, 25 și 31 decembrie.

 

Trăiți experiența Parlamentariumului

Începeți vizita cu o călătorie prin istoria europeană și procesul de integrare europeană. Luați loc în sala de cinema a Parlamentariumului și bucurați-vă de experiența unei vederi panoramice de 360° asupra Europei și Parlamentului European. Aflați cum funcționează Parlamentul, cum este elaborată legislația și de ce este importantă politica europeană. Veniți să-i cunoașteți pe deputații europeni și să înțelegeți provocările viitoare, explicate de liderii grupurilor politice. Faceți o fotografie în cabina foto și aflați ce se întâmplă în Parlamentul European în timp real.

Podeaua sub formă de hartă interactivă îi poartă pe vizitatori într-un tur virtual prin Europa, ilustrând peste 100 de povești despre diversitatea continentului nostru. Într-o încăpere primitoare ce seamănă cu un living room, aflați care este impactul pe care îl are UE asupra vieții de zi cu zi a oamenilor, în propriile lor cuvinte.

 

Securitate

Pentru a intra în clădirile Parlamentului European, este necesar un act de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport).

Toți vizitatorii și bagajele lor sunt supuși înainte de intrare unor controale de securitate similare celor din aeroporturi. Armele de foc, substanțele explozive sau inflamabile, spray-urile cu piper, obiectele ascuțite și alte obiecte care ar putea fi considerate arme sunt interzise. În conformitate cu legislația națională belgiană, este posibil ca anumite articole interzise să trebuiască să fie predate poliției.

Accesul

În cazul în care aveți nevoie de asistență specială, vă rugăm să anunțați Parlamentariumul în prealabil.

Pentru vizitatorii cu mobilitate redusă
Parlamentariumul oferă acces deplin utilizatorilor de cărucioare cu rotile, iar personalul nostru vă stă la dispoziție pentru a vă oferi asistență.

Pentru vizitatorii cu deficiențe de vedere
Parlamentariumul pune la dispoziție ghiduri media cu fișiere audio speciale care descriu spațiul și conținutul acestuia, precum și principalele sale caracteristici. Hărți tactile în Braille sunt disponibile în neerlandeză, engleză, franceză și germană; există tastaturi în limbajul Braille în două zone. De asemenea, este permis accesul câinilor însoțitori.

Pentru persoanele cu dificultăți de auz
Ghidurile multimedia conțin filmulețe în limbajul semnelor în limba engleză (BSL), franceză (LSF), germană (DGS), neerlandeză (NGT), franceza belgiană (LSFB), flamandă (VGT), maghiară (MJNY) și în cel internațional (SI). Parlamentariumul este complet echipat cu bucle de inducție.

Infrastructuri

Parlamentariumul dispune de vestiare, un magazin de suveniruri, toalete și o cafenea cu o varietate de băuturi răcoritoare și gustări delicioase.

Dacă doriți să luați masa la cantină în timp ce vizitați Parlamentariumul, vă recomandăm cu insistență să faceți din timp o rezervare la numărul de telefon +32(0)2.284.36.48 sau prin email, la adresa restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu.

Parlamentarium

Clădirea Willy Brandt
Place du Luxembourg / Luxemburgplein 100
B-1050 Bruxelles
Belgia

How to get there

Gara Bruxelles-Luxembourg deservește Parlamentul European.

Solutions for blind people
Coffee shop
Solutions for deaf people
Restaurant
Luggage storage
Motor disability
Wifi

Informații practice

Continuați-vă vizita

  

Europa Experience

Alte locuri
Birourile de legătură ale Parlamentului European

Concursul intergalactic de talente

Bruxelles
Parlamentarium
10
14
years
60'
4-5
24

Joc de roluri

Bruxelles
Parlamentarium
14
18
years
150'
16-32
24

Jocul Lunei

Bruxelles
Parlamentarium
6
10
years
60'
4-10
24