Parlamentarium 

Parlamentarium

Bruselj
Parlamentarium

Spoznajte svet Evropskega parlamenta v Parlamentariumu, ki je največji parlamentarni center za obiskovalce v Evropi, in se sami prepričajte, zakaj sta ga obiskala že več kot dva milijona ljudi.

90'
10
24

Parlamentarium

Bruselj
Parlamentarium

Obiskovalci se z multimedijskim vodnikom podajo v osrčje Evropskega parlamenta in tam izvedo, kako se je razvilo evropsko sodelovanje, kako deluje Evropski parlament in kako se njegovi poslanci spoprijemajo z izzivi današnjega časa.

To izkušnjo lahko doživite v katerem koli od 24 uradnih jezikov Evropske unije. Center za obiskovalce je odprt vse dni v tednu, vstop pa je brezplačen. V celoti je dostopen tudi za invalidne obiskovalce.

Parlamentarium ima bogato ponudbo za vse starostne skupine. Obiski niso vodeni in v povprečju trajajo približno 90 minut. Za šolske skupine in družine je na voljo posebna ponudba.

 

Odpiralni čas

Ponedeljek od torka do petka sobota in nedelja
13.00–18.00 09.00–18.00 10.00–18.00
Ponedeljek
13.00–18.00
od torka do petka
09.00–18.00
sobota in nedelja
10.00–18.00

Zadnji vstop je 30 minut pred zapiralnim časom.

Center je zaprt:

1. januarja, 1. maja, 1. novembra ter 24., 25. in 31. decembra.

 

Doživite Parlamentarium

Začnite ogled s popotovanjem skozi evropsko zgodovino in povezovanje. Namestite se v kinu Parlamentariuma in si oglejte 360-stopinjsko projekcijo Evrope in njenega parlamenta. Odkrijte, kako Parlament deluje, kako se sprejemajo zakoni in zakaj je evropska politika pomembna. Spoznajte poslance Evropskega parlamenta in se seznanite s prihodnjimi izzivi, ki vam jih bodo predstavili vodje političnih skupin. Fotografirajte se v naši fotografski kabini in v realnem času sledite dogajanju v parlamentarnem labirintu.

Obiskovalci se z interaktivnim zemljevidom odpravite na virtualno popotovanje po Evropi in pri tem spoznate več kot 100 zgodb o tem, kako pestra je naša celina. V domačnem kotičku naj vam ljudje z lastnimi besedami predstavijo, kaj EU pomeni v njihovem vsakodnevnem življenju.

Odpravite se na pot.

Varnost

Za vstop v stavbe Evropskega parlamenta je potreben veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Vse obiskovalce in torbe pred vstopom pregledajo varnostne službe, podobno kot na letališčih. Prepovedani so strelno orožje, eksplozivi ali vnetljive snovi, poprovi razpršilci ter ostri in drugi predmeti, ki jih je mogoče šteti za orožje. V skladu z belgijsko zakonodajo se lahko nekateri prepovedani predmeti predajo policiji.

Dostopnost

Če potrebujete posebno pomoč, vas prosimo, da Parlamentarium obvestite vnaprej.

Za obiskovalce z zmanjšano mobilnostjo
Parlamentarium je v celoti dostopen za invalidske vozičke, pomagajo pa lahko tudi naši uslužbenci.

Za slepe in slabovidne obiskovalce
V Parlamentariumu so na voljo multimedijski vodniki s posebnimi zvočnimi posnetki, kjer so opisani prostori, razstavljena vsebina in glavne značilnosti. Poleg tipnih zemljevidov z Braillovo pisavo v nizozemščini, angleščini, francoščini in nemščini so v dveh prostorih na voljo Braillove tipkovnice. Dovoljeni so psi vodniki.

Za gluhe in naglušne obiskovalce
V multimedijskih vodnikih so na voljo videi v angleškem (BSL), francoskem (LSF), nemškem (DGS), nizozemskem (NGT), francoskem belgijskem (LSFB), flamskem (VGT), madžarskem znakovnem jeziku (MJNY) ter z mednarodno kretnjo (IS). Parlamentarium je povsod opremljen z indukcijskimi zankami.

Ponudba

V Parlamentariumu so na voljo garderobne omarice, trgovina s spominki, stranišča in kavarna z osvežilnimi pijačami in okusnimi prigrizki.

Če želite za obisk Parlamentariuma rezervirati prostor v kavarni, vam toplo priporočamo, da to storite vnaprej. Za rezervacijo pokličite na +32(0)2.284.36.48 ali pošljite e-sporočilo na naslov restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu.

Parlamentarium

stavba Willy Brandt
Place du Luxembourg / Luxemburgplein 100
B-1050 Bruselj
Belgija

Lokacija

Do Evropskega parlamenta pridete z železniške postaje Bruselj-Luxembourg.

Wi-fi

Praktične informacije

Nadaljujte obisk

  

Doživi Evropo

Drugi kraji
Pisarne Evropskega parlamenta

Medgalaktična bitka talentov

Bruselj
Parlamentarium
10
14
let
60'
4-5
24

Igra vlog

Bruselj
Parlamentarium
14
18
let
150'
16-32
24

Lunina igra

Bruselj
Parlamentarium
6
10
let
60'
4-10
24