Online-aktiviteter 

besök

Webbmaterial

Online
Europaparlamentet

Planera ditt besök i förväg.

 

6
99
år
24
 

Titta: Vad är Europaparlamentet?

Online
Europaparlamentet

Hör människor på Europaparlamentet berätta om hur parlamentet fungerar och hur EU-lagar blir till i den här videon som följer med dig i din multimedieguide under hela besöket i Strasbourg.

16
99
år
24
 

Den permanenta utställningen i Europeiska historiens hus

Online
Europeiska historiens hus

Ta reda på mer om den permanenta utställningen i Europeiska historiens hus. Genom sex avdelningar undersöker vi hur historien har skapat en känsla av ett europeiskt minne och fortsätter att påverka vårt liv i dag.

12
99
år
24
 

Utställningen Rastlös ungdom i Europeiska historiens hu

Online
Europeiska historiens hus

Upptäck Europa genom fyra generationer unga som växte upp vid avgörande tidpunkter de senaste hundra åren. Den här tillfälliga utställningen skildrar de gränsöverskridande banden, den sociala aktivismen och den individuella frihetslängtan som kännetecknar historien om Europas unga.

 

12
99
år
24
 
spela

Elev- och lärarhörnan

Online
Europaparlamentet

Det finns mycket att upptäcka om EU! Ha kul med våra spel och frågesporter. Det finns spel för olika åldersgrupper och på olika nivåer och man kan spela hemma eller på lektionerna.

6
18
år
24
 

Upptäck skillnaden i din vardag

Online
Europaparlamentet

Upptäck vilken skillnad EU gör i din vardag med det här roliga spelet. Jämför olika vardagsscener och hitta 12 sätt som EU förbättrar våra liv på.

 

6
99
år
EN, FR, NL
 
lär

EYE Online

Online
Europaparlamentet

Europeiska ungdomsevenemanget (EYE) 2020 hölls på nätet. EYE Online var ett unikt tillfälle för unga att träffas, inspirera varandra och dela historier virtuellt. Alla aktiviteter på EYE Online sändes på Facebook och går att se nu.

16
30
år
DE, EN, FR
 

Onlineutställning om Schumandeklarationen

Online
Europaparlamentet

Lär dig mer om Schumandeklarationen – från den problemfyllda situationen i Europa 1950 till mannen som gav sitt namn åt det historiska uttalandet. Den här onlineutställningen förklarar på ett utmärkt sätt varför den 9 maj är Europadagen och tar dig tillbaka till Europaparlamentets ursprung.

 

16
99
år
24