Chatbot

Bine ați venit pe Portalul pentru petiții

Obiectivul procesului de petiționare din cadrul Parlamentului European este de a vă garanta posibilitatea de a comunica cu Parlamentul și de a vă exercita dreptul de a adresa petiții, care este unul dintre drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor și rezidenților europeni, consacrat atât în tratat, cât și în Carta drepturilor fundamentale. Pentru informații suplimentare consultați Tratatul de la Lisabona.

Petiția dumneavoastră permite Parlamentului European să efectueze, prin intermediul Comisiei pentru petiții, o analiză concretă și constantă a modului în care legislația europeană este pusă în aplicare și să evalueze măsura în care instituțiile europene răspund preocupărilor dumneavoastră.

Dolors Montserrat, PETI Committee Chair © European Union 2019 - EP

Obiectivul procesului de petiționare din cadrul Parlamentului European este de a vă garanta posibilitatea de a comunica cu Parlamentul și de a vă exercita dreptul de a adresa petiții, care este unul dintre drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor și rezidenților europeni, consacrat atât în tratat, cât și în Carta drepturilor fundamentale.

What did citizens achieve via their petitions ? A significant number of petitions have led to legislative or political action, EU pilot cases, and sometimes even preliminary rulings or infringement proceedings.

The Committee on Petitions has adopted its annual report for 2022. It takes stock of the committee's activities, starting with the handling of the 1217 petitions submitted by EU citizens and residents. The top petition themes this year include the environment, fundamental rights, justice and external relations.