Chatbot

Üdvözöljük a petíciós portálon

Az Európai Parlament petíciós eljárásának célja annak biztosítása, hogy Ön a Parlamenthez fordulhasson és élhessen az európai polgárok és lakosok egyik alapvető, a Szerződésben és az Alapjogi Chartában egyaránt rögzített jogával, a petíciós joggal. Erről bővebben a Lisszaboni Szerződésben olvashat.

Az Ön petíciója lehetővé teszi az Európai Parlament számára, hogy Petíciós Bizottságának közreműködésével kézzelfogható, aktuális visszajelzést kapjon az európai jogszabályok végrehajtásáról, és felmérje, mennyiben képesek az európai intézmények választ adni az Ön által felvetett aggályokra.

Dolors Montserrat, PETI Committee Chair © European Union 2019 - EP

Az Európai Parlament petíciós eljárásának célja annak biztosítása, hogy Ön a Parlamenthez fordulhasson és élhessen az európai polgárok és lakosok egyik alapvető, a Szerződésben és az Alapjogi Chartában egyaránt rögzített jogával, a petíciós joggal.

What did citizens achieve via their petitions ? A significant number of petitions have led to legislative or political action, EU pilot cases, and sometimes even preliminary rulings or infringement proceedings.

The Committee on Petitions has adopted its annual report for 2022. It takes stock of the committee's activities, starting with the handling of the 1217 petitions submitted by EU citizens and residents. The top petition themes this year include the environment, fundamental rights, justice and external relations.