Please fill this field
Karlo RESSLER Karlo RESSLER
Karlo RESSLER

Groupe du Parti populaire européen (Démocrates-Chrétiens)

Membre

Croatie - Hrvatska demokratska zajednica (Croatie)

Accueil Karlo RESSLER

Membre

BUDG
Commission des budgets
D-CN
Délégation pour les relations avec la République populaire de Chine

Membre suppléant

LIBE
Commission des libertés civiles, de la justice et des affaires intérieures
D-AL
Délégation à la commission parlementaire de stabilisation et d'association UE-Albanie

Dernières activités

Proposition de décision du Conseil relative au système des ressources propres de l'Union européenne (A9-0146/2020 - José Manuel Fernandes, Valerie Hayer) HR

16-09-2020
Explications de vote écrites

. – Masovna ulaganja u digitalnu i zelenu transformaciju u ovom povijesnom planu oporavka trebali bi biti ključni pokretač rasta i nade za Europu nove generacije. U ovoj krizi bez presedana, to neće biti moguće bez vjerodostojnog plana otplate. Iz tog je razloga reforma vlastitih sredstava preduvjet za uspjeh čitavog paketa. Snažna poruka Europske solidarnosti prema onima koji su ovom krizom najpogođeniji mora biti potkrijepljena porukom odgovornosti prema svim Europljanima a posebno prema mladima. Trebamo brzi odgovor i brzu ratifikaciju kako bi poslodavci, radnici, poljoprivrednici ali i drugi primatelji sredstava mogli iskoristiti sve prednosti koji im ovaj paket pomoći pruža, u najkraćem mogućem roku. Istodobno, ne smijemo žrtvovati naše dugoročne prioritete i ulaganja. Tri desetljeća nakon posljednjeg predstavljanja novih vlastitih sredstava, porez na plastični otpad je važan prvi korak, ali sigurno nije dovoljno za održivost otplate. Trebamo jasan i pravedan plan otplate, jer bi u suprotnom smanjivanje sredstava u najuspješnijim Europskim programima ugrozilo budućnost nove generacije Europljana, a to svakako ne bi trebao biti cilj.
Kako bismo osigurali puni učinak predloženih financijskih paketa potrebna je pravovremena realizacija i zato sam odlučio glasati za ovaj nacrt koji omoguće robustan odgovor na ovu krizu bez presedana.

Mise en œuvre de l’accord d’association de l'Union européenne avec la Géorgie (A9-0136/2020 - Sven Mikser) HR

16-09-2020
Explications de vote écrites

. – Rezolucija Europskog parlamenta o provedbi Sporazuma o pridruživanju između EU-a i Gruzije treće je ovakvo godišnje izvješće. Poseban naglasak se stavlja na napredak koji je Gruzija ostvarila na području reformi, kojima se jačaju demokracija, vladavina prava, ljudska prava i temeljne slobode. Isto tako izražava zabrinutost zbog nedavnih sudskih postupaka protiv oporbenih političara, zbog kojih je došlo do narušavanja povjerenja između vladajuće stranke i oporbe. Rezolucija također poziva države članice EU-a da Gruziju priznaju kao sigurnu zemlju podrijetla kako bi se ubrzao zahtjev za izdavanjem viza.
Budući da su Gruzija i EU, kao pridruženi partneri, predani promicanju političkog pridruživanja i gospodarske integracije koji se temelje na zajedničkim vrijednostima i načelima, budući da gruzijsko društvo i dalje snažno podupire europske težnje te zemlje i približavanje EU-u, ovu rezoluciju smatram dobrim doprinosom u daljnjem procesu pridruživanja između Gruzije i EU-a te sam je iz tog razloga odlučio podržati.

Contact

Bruxelles

Strasbourg