Veuillez remplir ce champ
Csaba MOLNÁR Csaba MOLNÁR
Csaba MOLNÁR

Grupo da Aliança Progressista dos Socialistas e Democratas no Parlamento Europeu

Membro

Hungria - Demokratikus Koalíció (Hungria)

Data de nascimento : , Csorna

Página inicial Csaba MOLNÁR

Membro

ECON
Comissão dos Assuntos Económicos e Monetários
DASE
Delegação para as Relações com os Países do Sudeste Asiático e a Associação das Nações do Sudeste Asiático (ASEAN)

Membro suplente

ITRE
Comissão da Indústria, da Investigação e da Energia
D-US
Delegação para as Relações com os Estados Unidos

Últimas atividades

Resposta coordenada da Europa ao surto de COVID-19 (debate) HU

26-03-2020 P9_CRE-PROV(2020)03-26(1-097-0000)
Contributos para os debates em sessão plenária

Atribuição de faixas horárias nos aeroportos da Comunidade: normas comuns HU

26-03-2020
Declarações de voto escritas

A COVID-19 világjárvány minden szakpolitikai területre kihatással van, köztük a légi közlekedésre is. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint annak érdekében, hogy a légi fuvarozók a következő naptári évben is megtarthassák előnyeiket, a részükre kiosztott résidők legalább 80%-át fel kell használniuk az aktuális évben. Tekintettel arra, hogy a vírus elterjedése 2020 eleje óta világszerte a légi forgalom jelentős visszaeséséhez vezetett, az Európai Bizottság a Parlament elé terjesztett javaslatában a repülőtéri résidőkre vonatkozó szabályozás felfüggesztését javasolja a légitársaságok támogatása érdekében. A javaslat elfogadása nélkül a légitársaságok arra kényszerülnének, hogy üres járatokat indítsanak, ami hatalmas mértékű, elfogadhatatlan környezetszennyezést jelentene. Az Európai Unió a szolidaritás példaképe, melyet ez az intézkedés is alátámaszt, így szavazatommal természetesen támogattam a törvényjavaslat elfogadását.

Medidas específicas para mobilizar investimentos nos sistemas de saúde dos Estados-Membros e em outros setores das suas economias em resposta ao surto de COVID-19 [Iniciativa de Investimento Resposta ao Coronavírus] HU

26-03-2020
Declarações de voto escritas

A koronavírus hatalmas terhet ró az Európai Unió tagállamaira, így a Bizottság javaslatában 37 milliárd eurót kíván átcsoportosítani az egészségügyi és a gazdasági vészhelyzet kezelésére. A dokumentum célja, hogy a 2020-ban a strukturális és kohéziós alapokba vissza nem fizettetett összegeket a tagállamok a COVID-19 járványhoz kapcsolódó beruházások felgyorsítására használhassák fel. Magyarországon is kiemelt szükség van a megfelelő védelem és az elérhető egészségügyi eszközök számának növelésére, amit ezen gazdasági eszköz révén biztosítani lehetne. Az Európai Unió tehát bizonyította, hogy válsághelyzetben is képes cselekedni, hogy segítsen tagállamainak a válság túléléséhez, az alkalmazás mikéntje már a tagállamok kormányain múlik. Ennek megfelelően támogattam a javaslatot.

Contacto

Bruxelles

Strasbourg

Endereço postal

  • European Parliament
    JAN 3Q

    1047 Bruxelles