Please fill this field

O nas

Pozdravne besede

Johan Van Overtveldt - BUDG Committee Johan Van Overtveldt - BUDG Committee
BUDG Committee Chair © European Union 2019 - EP
Dobrodošli na spletnem mestu Odbora Evropskega parlamenta za proračun Sem predsednik tega pomembnega odbora, v katerem na rednih sejah razpravljamo o letnih in večletnih proračunih EU ter jih spreminjamo in pripravljamo na sprejetje. Iz proračuna EU se financirajo ključne politike in programi.

Med naše glavne naloge sodijo pogajanja o letnem proračunu EU in njegovo sprejetje. Kot predsednik odbora si bom z vso svojo energijo in izkušnjami prizadeval zagotoviti, da bomo sprejeli proračun, ki bo usmerjen v prihodnost in osredotočen na reševanje skupnih izzivov naše družbe.

Na podlagi dela, opravljenega v prejšnjem mandatu, bomo oblikovali tudi stališče Evropskega parlamenta o proračunskem okviru EU za obdobje 2021–2027. Odločen sem prispevati k temu, da bo imel Evropski parlament ključno vlogo pri pogajanjih, ki potekajo, med drugim o reformi sistema lastnih sredstev.

Obravnavali bomo tudi številna druga pomembna vprašanja, kot so zakonodajni predlogi za poglobitev ekonomske in monetarne unije.

Želite izvedeti več? To spletno mesto vsebuje množico informacij. Lahko pa se tudi udeležite katere od naših sej ali stopite v stik z nami!

Lep pozdrav!

Johan Van Overtveldt
Kontakti