Please fill this field

A bizottságokról

Köszöntő

Johan Van Overtveldt - BUDG Committee Johan Van Overtveldt - BUDG Committee
BUDG Committee Chair © European Union 2019 - EP
Üdvözlöm az Európai Parlament Költségvetési Bizottságának honlapján! Én töltöm be e kulcsfontosságú bizottság elnöki tisztségét, melynek keretében rendszeresen ülésezünk, hogy megvitassuk, módosítsuk és előkészítsük az Európai Unió éves és többéves költségvetésének elfogadását. Az uniós költségvetés forrásokat biztosít a legfontosabb szakpolitikák és programok számára.

Az EU éves költségvetésének megtárgyalása és elfogadása az egyik legfontosabb feladatunk. A bizottság elnökeként minden energiámat és tapasztalatomat annak biztosítására fogom fordítani, hogy az Unió költségvetése jövőorientált legyen és azokra a közös kihívásokra összpontosítson, amelyekkel társadalmainknak szembe kell nézniük.

Az előző ciklusban végzett munka alapján ki fogjuk alakítani továbbá az EP a 2021 és 2027 közötti uniós költségvetési keretre vonatkozó álláspontját is. Eltökélt szándékom, hogy segítsek abban, hogy az EP fontos szerepet töltsön be a folyamatban lévő tárgyalásokon, többek között a saját források rendszerének reformjáról szóló tárgyalásokon.

Ezek mellett számos egyéb fontos kérdéssel is foglalkozni fogunk majd, például a gazdasági és monetáris unió elmélyítését célzó jogalkotási javaslatokkal.

Szeretne többet megtudni? Ez a honlap rengeteg információt tartalmaz. Ha kíváncsi, vegyen részt valamelyik ülésünkön, vagy keressen meg bennünket elérhetőségeinken!

Kellemes böngészést kívánok!

Johan Van Overtveldt
Kapcsolattartás