A bizottságokról

Köszöntő

Üdvözlöm a Költségvetési Bizottságban, amelynek elnöklése megtiszteltetés számomra. Bizottságunk rendszeresen ülésezik, hogy megvitassuk, módosítsuk és előkészítsük az EU éves és többéves költségvetését, amely a kulcsfontosságú szakpolitikák és programok finanszírozását biztosítja.

Az EU éves költségvetésének megtárgyalása és elfogadása az egyik legfontosabb feladatunk. A bizottság elnökeként minden energiámat és tapasztalatomat annak biztosítására fogom fordítani, hogy az Unió költségvetése jövőorientált legyen és azokra a közös kihívásokra összpontosítson, amelyekkel társadalmainknak szembe kell nézniük.

A ciklus első felében végzett munkára építve keményen fogunk dolgozni azon, hogy a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló uniós költségvetési keret és a Next Generation EU helyreállítási eszköz révén nyújtott példátlan támogatás végrehajtását ellenőrizzük. A bizottság munkájának egyik kulcsfontosságú eleme a tagállamok a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközön keresztüli kiadásainak ellenőrzése.

Arra is törekedni fogunk, hogy a költségvetés további saját forrásokból részesüljön az új bevételi forrásokból.

Számos más fontos kérdéssel is foglalkozunk majd, például az EU nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátásának 2030-ig legalább 55%-kal történő csökkentését célzó jogalkotási javaslatok költségvetési dimenziójával.

Szeretne többet megtudni? Ez a honlap rengeteg információt tartalmaz. Ha kíváncsi, vegyen részt valamelyik ülésünkön, vagy keressen meg bennünket elérhetőségeinken!

Üdvözlettel,

Johan Van Overtveldt

Adatvédelem a bizottságokban

Hasznos dokumentumok

Hatáskör és feladatok

Kapcsolattartás

Linkek