Please fill this field
Ioan-Rareş BOGDAN Ioan-Rareş BOGDAN
Ioan-Rareş BOGDAN

Grupo del Partido Popular Europeo (Demócrata-Cristianos)

Miembro

Rumanía - Partidul Naţional Liberal (Rumanía)

Fecha de nacimiento : , Ocna Mures

Inicio Ioan-Rareş BOGDAN

Miembro

LIBE
Comisión de Libertades Civiles, Justicia y Asuntos de Interior
INGE
Comisión Especial sobre Injerencias Extranjeras en Todos los Procesos Democráticos de la Unión Europea, en particular la Desinformación
D-US
Delegación para las Relaciones con los Estados Unidos

Suplente

AFET
Comisión de Asuntos Exteriores
ITRE
Comisión de Industria, Investigación y Energía
CULT
Comisión de Cultura y Educación
PETI
Comisión de Peticiones
DLAT
Delegación en la Asamblea Parlamentaria Euro-Latinoamericana

Últimas actividades

Consecuencias de la pandemia de COVID-19 para los centros de cuidados de larga duración (debate) RO

08-10-2020 P9_CRE-PROV(2020)10-08(4-107-5000)
Intervenciones en los debates en el Pleno

Finanzas digitales: riesgos emergentes en los criptoactivos - Retos en materia de regulación y supervisión en el ámbito de los servicios, las instituciones y los mercados financieros (A9-0161/2020 - Ondřej Kovařík) RO

08-10-2020
Explicaciones de voto por escrito

Pachetul legislativ privind finanțarea digitală prezentat de Comisia Europeană, va stimula competitivitatea și inovarea europeană în sectorul financiar, creând astfel condițiile necesare pentru ca Europa să devină un organism de stabilire a standardelor la nivel mondial.
Finanțarea digitală joacă un rol esențial în dezvoltarea activităților financiare și va fi parte integrantă a succesului uniunii piețelor de capital (UPC) prin sporirea opțiunilor de finanțare pentru întreprinderi și cetățeni, precum și a unor opțiuni de investiții.
Pachetul va oferi consumatorilor mai multe opțiuni și oportunități în ceea ce privește serviciile financiare și plățile moderne, asigurând în același timp protecția consumatorilor și stabilitatea financiară.
Măsurile luate vor fi esențiale pentru sprijinirea redresării economice a UE, deoarece vor debloca noi modalități de direcționare a finanțării către întreprinderile europene, jucând totodată un rol-cheie în punerea în aplicare a “Noii strategii industriale pentru Europa”.
Experiența recentă ne-a demonstrat că viitorul finanțelor este digital. Epidemia de COVID-19 a demonstrat potențialul pe care îl oferă finanțarea digitală atât pentru consumatori, cât și pentru economie, de aceea, trebuie să înțelegem importanța sectorului finanțelor digitale, care poate contribui în mai multe moduri la rezolvarea efectelor economice ale epidemiei de COVID-19 și ale consecințelor sale pentru cetățeni, IMM-uri și alte întreprinderi și servicii financiare.

Desarrollo de la unión de los mercados de capitales (UMC): mejora del acceso a la financiación en los mercados de capitales, en particular por parte de las pymes, y refuerzo de la participación de losinversores minoristas (A9-0155/2020 - Isabel Benjumea Benjumea) RO

08-10-2020
Explicaciones de voto por escrito

Prin intermediul acestui raport, Parlamentul European solicită eliminarea barierelor și a birocrației, inclusiv simplificarea și aplicarea mai proporțională a legislației pentru a diversifica sursele de finanțare pentru întreprinderile europene, cu un accent deosebit pe IMM-uri. Trebuie promovată capacitatea acestora de a avea acces la piețele de titluri de capital, precum și accesul investitorilor mici și mari la oportunități de investiții mai diverse,
pe termen lung. Modificările adoptate joacă un rol esențial pentru consolidarea uniunii piețelor de capital și vor permite întreprinderilor să obțină mai ușor finanțarea de care au nevoie.
În vederea continuării dezvoltării uniunii piețelor de capital, un rol important îl are digitalizarea serviciilor financiare care poate fi un catalizator pentru mobilizarea capitalului și care ar putea contribui la depășirea fragmentării piețelor financiare în UE, reducând în același timp obstacolele și mărind eficiența supravegherii.
Trebuie înțeles că rolul unor piețele de capital europene mai profunde, mai integrate, mai bine reglementate, mai stabile, mai eficiente și mai reziliente este esențial pentru protejarea suveranității economice a Europei.
Am votat în favoarea acestui raport.

Contacto

Bruxelles

Strasbourg