Please fill this field
Ioan-Rareş BOGDAN Ioan-Rareş BOGDAN
Ioan-Rareş BOGDAN

Grupo do Partido Popular Europeu (Democratas-Cristãos)

Membro

Roménia - Partidul Naţional Liberal (Roménia)

Data de nascimento : , Ocna Mures

Página inicial Ioan-Rareş BOGDAN

Membro

LIBE
Comissão das Liberdades Cívicas, da Justiça e dos Assuntos Internos
INGE
Comissão Especial sobre a Ingerência Estrangeira em Todos os Processos Democráticos na União Europeia, incluindo a Desinformação
D-US
Delegação para as Relações com os Estados Unidos

Membro suplente

AFET
Comissão dos Assuntos Externos
ITRE
Comissão da Indústria, da Investigação e da Energia
CULT
Comissão da Cultura e da Educação
PETI
Comissão das Petições
DLAT
Delegação à Assembleia Parlamentar Euro-Latino-Americana

Últimas atividades

Impacto do surto de Covid-19 nas unidades de cuidados continuados (debate) RO

08-10-2020 P9_CRE-PROV(2020)10-08(4-107-5000)
Contributos para os debates em sessão plenária

Finanças digitais: riscos emergentes em criptoativos - desafios ao nível da regulamentação e da supervisão no domínio dos serviços financeiros, das instituições e dos mercados (A9-0161/2020 - Ondřej Kovařík) RO

08-10-2020
Declarações de voto escritas

Pachetul legislativ privind finanțarea digitală prezentat de Comisia Europeană, va stimula competitivitatea și inovarea europeană în sectorul financiar, creând astfel condițiile necesare pentru ca Europa să devină un organism de stabilire a standardelor la nivel mondial.
Finanțarea digitală joacă un rol esențial în dezvoltarea activităților financiare și va fi parte integrantă a succesului uniunii piețelor de capital (UPC) prin sporirea opțiunilor de finanțare pentru întreprinderi și cetățeni, precum și a unor opțiuni de investiții.
Pachetul va oferi consumatorilor mai multe opțiuni și oportunități în ceea ce privește serviciile financiare și plățile moderne, asigurând în același timp protecția consumatorilor și stabilitatea financiară.
Măsurile luate vor fi esențiale pentru sprijinirea redresării economice a UE, deoarece vor debloca noi modalități de direcționare a finanțării către întreprinderile europene, jucând totodată un rol-cheie în punerea în aplicare a “Noii strategii industriale pentru Europa”.
Experiența recentă ne-a demonstrat că viitorul finanțelor este digital. Epidemia de COVID-19 a demonstrat potențialul pe care îl oferă finanțarea digitală atât pentru consumatori, cât și pentru economie, de aceea, trebuie să înțelegem importanța sectorului finanțelor digitale, care poate contribui în mai multe moduri la rezolvarea efectelor economice ale epidemiei de COVID-19 și ale consecințelor sale pentru cetățeni, IMM-uri și alte întreprinderi și servicii financiare.

Aprofundamento da União dos Mercados de Capitais (UMC): melhorar o acesso ao financiamento do mercado de capitais, em particular por parte das PME, e permitir uma maior participação dos investidores de retalho (A9-0155/2020 - Isabel Benjumea Benjumea) RO

08-10-2020
Declarações de voto escritas

Prin intermediul acestui raport, Parlamentul European solicită eliminarea barierelor și a birocrației, inclusiv simplificarea și aplicarea mai proporțională a legislației pentru a diversifica sursele de finanțare pentru întreprinderile europene, cu un accent deosebit pe IMM-uri. Trebuie promovată capacitatea acestora de a avea acces la piețele de titluri de capital, precum și accesul investitorilor mici și mari la oportunități de investiții mai diverse,
pe termen lung. Modificările adoptate joacă un rol esențial pentru consolidarea uniunii piețelor de capital și vor permite întreprinderilor să obțină mai ușor finanțarea de care au nevoie.
În vederea continuării dezvoltării uniunii piețelor de capital, un rol important îl are digitalizarea serviciilor financiare care poate fi un catalizator pentru mobilizarea capitalului și care ar putea contribui la depășirea fragmentării piețelor financiare în UE, reducând în același timp obstacolele și mărind eficiența supravegherii.
Trebuie înțeles că rolul unor piețele de capital europene mai profunde, mai integrate, mai bine reglementate, mai stabile, mai eficiente și mai reziliente este esențial pentru protejarea suveranității economice a Europei.
Am votat în favoarea acestui raport.

Contacto

Bruxelles

Strasbourg