Ioan-Rareş BOGDAN
Ioan-Rareş BOGDAN

Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) frakcija

Narys

Rumunija - Partidul Naţional Liberal (Rumunija)

Gimimo data : , Ocna Mures

Pagrindinis puslapis Ioan-Rareş BOGDAN

Narys

LIBE
Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitetas
ING2
Specialusis komitetas užsienio šalių kišimosi į visus demokratinius procesus Europos Sąjungoje, įskaitant dezinformaciją, ir Europos Parlamento sąžiningumo, skaidrumo ir atskaitomybės stiprinimo klausimais
D-US
Delegacija ryšiams su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis

Pavaduojantis narys

AFET
Užsienio reikalų komitetas
ITRE
Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitetas
PETI
Peticijų komitetas
DLAT
Delegacija Europos ir Lotynų Amerikos šalių parlamentinėje asamblėjoje

Pastarojo meto veikla

ES gairės dėl žmogaus teisių gynėjų (A9-0034/2023 - Hannah Neumann) RO

16-03-2023
Rašytiniai paaiškinimai dėl balsavimo

Toți apărătorii drepturilor omului merită felicitați pentru activitatea lor curajoasă și crucială în apărarea drepturilor omului și a planetei, mai ales că ei sunt nevoiți să își desfășoare activitatea în condiții tot mai dificile, adesea cu costuri personale ridicate pentru ei, familiile și comunitățile lor. În același timp,trebuie subliniat impactul semnificativ al Orientărilor asupra creșterii gradului de conștientizare și de înțelegere a rolului apărătorilor drepturilor omului ca parteneri indispensabili și esențiali pentru politica externă, în domeniul drepturilor omului și de susținere a democrației a UE.
Este necesar ca Uniunea să aplice o abordare de tip „Echipa Europa” reală față de apărătorii drepturilor omului, încurajând statele membre care nu sunt încă active în aspectele legate de apărătorii drepturilor omului să elaboreze o strategie și un cadru de politică speciale. Consider că o astfel de abordare, prin care toate instituțiile și actorii UE ar urma să colaboreze la punerea în aplicare a orientărilor, s-ar dovedi eficace în combaterea regresului global al drepturilor omului și al democrației.
Sprijin acest raport și consider că apărătorii drepturilor omului sunt aliați esențiali în eforturile UE de a proteja și promova drepturile omului, democrația și statul de drept și de a preveni conflictele la nivel mondial.

Kontaktai

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
11E130
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T13037
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex