Ioan-Rareş BOGDAN
Ioan-Rareş BOGDAN

Groupe du Parti populaire européen (Démocrates-Chrétiens)

Membre

Roumanie - Partidul Naţional Liberal (Roumanie)

Date de naissance : , Ocna Mures

Accueil Ioan-Rareş BOGDAN

Membre

LIBE
Commission des libertés civiles, de la justice et des affaires intérieures
ING2
Commission spéciale sur l’ingérence étrangère dans l’ensemble des processus démocratiques de l’Union européenne, y compris la désinformation, et sur le renforcement de l’intégrité, de la transparence et de la responsabilité au Parlement européen
D-US
Délégation pour les relations avec les États-Unis

Membre suppléant

AFET
Commission des affaires étrangères
ITRE
Commission de l'industrie, de la recherche et de l'énergie
PETI
Commission des pétitions
DLAT
Délégation à l'Assemblée parlementaire euro-latino-américaine

Dernières activités

Orientations de l'Union européenne concernant les défenseurs des droits de l'homme (A9-0034/2023 - Hannah Neumann) RO

16-03-2023
Explications de vote écrites

Toți apărătorii drepturilor omului merită felicitați pentru activitatea lor curajoasă și crucială în apărarea drepturilor omului și a planetei, mai ales că ei sunt nevoiți să își desfășoare activitatea în condiții tot mai dificile, adesea cu costuri personale ridicate pentru ei, familiile și comunitățile lor. În același timp,trebuie subliniat impactul semnificativ al Orientărilor asupra creșterii gradului de conștientizare și de înțelegere a rolului apărătorilor drepturilor omului ca parteneri indispensabili și esențiali pentru politica externă, în domeniul drepturilor omului și de susținere a democrației a UE.
Este necesar ca Uniunea să aplice o abordare de tip „Echipa Europa” reală față de apărătorii drepturilor omului, încurajând statele membre care nu sunt încă active în aspectele legate de apărătorii drepturilor omului să elaboreze o strategie și un cadru de politică speciale. Consider că o astfel de abordare, prin care toate instituțiile și actorii UE ar urma să colaboreze la punerea în aplicare a orientărilor, s-ar dovedi eficace în combaterea regresului global al drepturilor omului și al democrației.
Sprijin acest raport și consider că apărătorii drepturilor omului sunt aliați esențiali în eforturile UE de a proteja și promova drepturile omului, democrația și statul de drept și de a preveni conflictele la nivel mondial.

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
11E130
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T13037
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex