Tietoa valiokunnista

Tervetulotoivotus

David McAllister David McAllister
AFET Committee Chair © European Union 2019 - EP
Tervetuloa Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan (AFET) verkkosivustolle.

Valiokunnan 71 jäsentä osallistuvat EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan määrittelyyn tilanteessa, jossa meillä on unionin ulkopuolella edessämme yhä enemmän haasteita mutta myös mahdollisuuksia. Valiokunta valvoo politiikan täytäntöönpanoa ja seuraa EU:n ulkoisen toiminnan määrärahojen käyttöä eri puolilla maailmaa. EU:n allekirjoittamiin kansainvälisiin sopimuksiin tarvitaan meidän hyväksyntämme.

Ulkoasiainvaliokunta pyrkii varmistamaan, että demokratia, oikeusvaltioperiaate ja ihmisoikeudet taataan EU:n ja sen ulkopuolisten maiden välisissä sopimuksissa. Edistämme jatkossakin monenvälisyyttä ja globaaleihin sääntöihin perustuvaa kansainvälistä järjestystä ja tuemme avoimuutta, oikeudenmukaisuutta ja tarvittavia uudistuksia kaikkialla maailmassa. EU:n vahva ulkoinen toiminta on olennaisen tärkeää demokratialle, vauraudelle ja hyvinvoinnille Euroopassa.

Tältä sivustolta voit lukea valiokuntamme uutisia ja tiedotteita ja saada siten lisätietoa työstämme. Voit myös seurata kokouksiamme suorana verkkolähetyksenä.

David McAllister
Yhteydenotot

Brussels Strasbourg