Please fill this field

A bizottságokról

Köszöntő

© European Union 2020 - European Parliament

Üdvözöljük az IMCO bizottság honlapján, és köszönjük érdeklődését! Az IMCO bizottság az egységes piacra, köztük a digitális egységes piacra, a vámokra és a fogyasztóvédelemre vonatkozó uniós szabályok jogalkotói felügyeletéért és ellenőrzéséért felelős.

A jól szabályozott egységes piac kulcsfontosságú az európai zöld megállapodás célkitűzéseinek és a Párizsi Megállapodás éghajlattal kapcsolatos céljainak eléréséhez annak érdekében, hogy a magas szintű fogyasztóvédelem, valamint a szociális és környezetvédelmi normák fenntartása és kiigazítása mellett előmozdítsa a vállalkozások innovációját és versenyképességét.

A Covid19-válság megmutatta, hogy az EU belső piacának eredményeit nem tekinthetjük magától értetődőnek. Amellett, hogy megvédjük jövőbeni integritását, aktualizálnunk is kell az egységes piacot. Számos kihívás és lehetőség áll előttünk, köztük a digitális egységes piacban rejlő potenciál további kiaknázása, valamint a szolgáltatások egységes piacának jobb kihasználása. Legfőbb célkitűzésként a magas normák fenntartását kell előtérbe helyezni.

A bizottság együttműködik a tagállamokkal és a Bizottsággal az egységes piaci szabályok teljes körű és időben történő végrehajtásának biztosítása érdekében. Megtiszteltetés számomra, hogy e fontos bizottság elnöke lehetek, és a teljes politikai palettát képviselő képviselőkkel együttműködve valódi előnyöket teremthetünk a fogyasztók és a vállalkozások számára az egységes piac egész területén.

Anna Cavazzini
Kapcsolattartás