Please fill this field

Descriere

Cuvinte de bun venit

ENVI Chair Pascal Canfin ENVI Chair Pascal Canfin
ENVI Committee Chair © European Union 2019 - EP
Bine ați venit pe site-ul Comisiei ENVI!

Comisia ENVI este alcătuită din 81 de deputați, fiind astfel cea mai numeroasă comisie din Parlamentul European. Aceasta reprezintă un simbol puternic și un semnal clar ce scoate în evidență nevoia adoptării rapide de către UE a unor măsuri mai ambițioase de combatere a schimbărilor climatice.

În cursul actualei legislaturi vom depune eforturi pentru a crea un cadru legislativ care să asigure neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon în Europa până în 2050. Vom insista asupra unui „contract ecologic” ambițios, care să le fie propus tuturor cetățenilor europeni și care să aibă ca scop realizarea unei tranziții, atât de necesare, către o economie mai ecologică. Vom depune eforturi pentru a realiza o tranziție echitabilă și justă, care să aducă beneficii tuturor cetățenilor.

Vom continua să ne axăm și pe alte priorități: biodiversitatea, economia circulară, sănătatea publică, siguranța alimentară, calitatea aerului și a apei, utilizarea produselor chimice și a pesticidelor – acestea fiind doar câteva dintre prioritățile noastre. De asemenea, vom monitoriza îndeaproape modul în care sunt puse în practică politicile pe care le-am susținut.

Pe această pagină veți găsi numeroase informații cu privire la comisia noastră. Sunt adeptul unei transparențe cât mai mari, astfel încât cetățenii să înțeleagă cât mai bine activitatea noastră și să poată participa la ea.

Pascal Canfin
Date de contact