Maria GRAPINI
Maria GRAPINI

Fraktion der Progressiven Allianz der Sozialdemokraten im Europäischen Parlament

Mitglied

Rumänien - PUSL (Rumänien)

geboren am : , Berești - Galați

Home Maria GRAPINI

Stellvertretende Vorsitzende

IMCO
Ausschuss für Binnenmarkt und Verbraucherschutz

Mitglied

CONT
Haushaltskontrollausschuss
LIBE
Ausschuss für bürgerliche Freiheiten, Justiz und Inneres
DEPA
Delegation in der Parlamentarischen Versammlung Euronest

Stellvertreterin

TRAN
Ausschuss für Verkehr und Tourismus
D-MD
Delegation im Parlamentarischen Assoziationsausschuss EU-Moldau
D-JP
Delegation für die Beziehungen zu Japan

Neueste Aktivitäten

Digitalisierung der grenzüberschreitenden justiziellen Zusammenarbeit (A9-0062/2023 - Emil Radev, Marina Kaljurand) RO

23-11-2023
Schriftliche Erklärungen zur Abstimmung

Acest pachet privind digitalizarea cooperării judiciare stabilește noi obligații pentru autoritățile competente sau judiciare ale statelor membre de a utiliza canalele digitale de comunicare și oferă persoanelor posibilitatea de a utiliza canalele digitale.
Aceasta asigură faptul că, în mod implicit, comunicarea ar trebui realizată prin mijloace electronice, prin intermediul sistemului informatic descentralizat instituit prin regulament. Și că, în cazul audierilor prin videoconferință în cauze penale, autoritățile competente ar trebui să furnizeze persoanelor suspectate, acuzate sau condamnate informații cu privire la procedura de desfășurare a unei audieri prin videoconferință sau prin alte tehnologii de comunicare la distanță, inclusiv dreptul la interpretare și dreptul de acces la asistență juridică, motiv pentru care am votat acest raport.

Strategischer Kompass und weltraumgestützte Verteidigungsfähigkeiten der EU (A9-0334/2023 - Arnaud Danjean) RO

23-11-2023
Schriftliche Erklärungen zur Abstimmung

Am votat acest raport deoarece busola strategică și strategia spațială a Uniunii pentru securitate și apărare recunosc importanța spațiului ca domeniu strategic pentru afirmarea unor puteri din ce în ce mai asertive și potențial conflictuale în domeniul civil, militar și economic.
Securitatea spațială este esențială pentru a asigura stabilitatea globală și poate contribui la atenuarea impactului conflictelor sau la evitarea totală a conflictelor.
În plus s-au intensificat activitățile spațiale, a crescut riscul de coliziuni și de deșeuri spațiale și numărul actorilor statali sau privați, de asemenea are loc o cursă pentru spațiul tehnologic și comercial, iar concurența strategică dintre puterile spațiale s-a intensificat și potențialul de escaladare este în creștere.
Reziliența UE și a statelor membre și răspunsul acestora la potențialele acțiuni ostile în spațiu, în special actele răuvoitoare care amenință activele spațiale ale UE, cum ar fi testarea armelor antisatelit, trebuie să se bazeze pe o guvernanță clară, flexibilă și reactivă, abordând astfel deficiențele care decurg din fragmentarea actuală a competențelor în abordarea UE în materie de spațiu și apărare și sporind responsabilitatea pentru toți actorii implicați în diferitele componente ale Programului spațial al UE.

Kontakt

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
10G202
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T08143
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex