Please fill this field
Kinga GÁL Kinga GÁL
Kinga GÁL

Poslanska skupina Evropske ljudske stranke (Krščanskih demokratov)

Članica

Madžarska - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Madžarska)

Domov Kinga GÁL

Podpredsednica

SEDE
Pododbor za varnost in obrambo

Članica

AFET
Odbor za zunanje zadeve
DROI
Pododbor za človekove pravice
DCAS
Delegacija pri odborih za parlamentarno sodelovanje EU-Kazahstan, EU-Kirgizistan, EU-Uzbekistan ter EU-Tadžikistan in za odnose s Turkmenistanom in Mongolijo

Namestnica

AFCO
Odbor za ustavne zadeve
INGE
Posebni odbor o tujem vmešavanju v vse demokratične procese v Evropski uniji, tudi o dezinformacijah
DACP
Delegacija pri skupni parlamentarni skupščini AKP-EU

Nedavne dejavnosti

Geopolitične posledice Abrahamovega dogovora za Bližnji vzhod (razprava) EN

24-11-2020 P9_CRE-PROV(2020)11-24(2-216-0000)
Prispevki k plenarnim razpravam

Program za ukrepe Unije na področju zdravja za obdobje 2021–2027 („Program EU za zdravje“) (A9-0196/2020 - Cristian-Silviu Buşoi) HU

13-11-2020
Pisne obrazložitve glasovanja

Az elmúlt kilenc hónap során bebizonyosodott, hogy az egészségnek milyen óriási hatása van a gazdaságra és a társadalomra. Az EU a kezdeti nehézségeket követően az elmúlt időszakban meghallgatva a tagállamok és az állampolgárok kritikáját új javaslattokkal állt elő. Az EU4Health program, illetve az Európai Egészségügyi Unió együttesen egy új fejezet nyithat meg az Uniós szintű egészségügyi politikában. Az EU az egészségügyért program a világjárvány kezelésén túl felhívja a figyelmet a rákellenes küzdelemre, az európai gyógyszerstratégiára, a ritka betegségben szenvedő betegekre és az antimikrobiális rezisztenciával kapcsolatos kihívásokra is. Üdvözlendő továbbá, hogy a program egy ambíciózus pénzügyi kerettel rendelkezik. Az egészségügy tagállami hatáskör, így az európai baloldal által kezdeményezett, az európai egészségügyi minimumra tett javaslatokat a magyar néppárti delegáció nem, míg a jelentést támogatta a végszavazás során.

Splošni proračun Evropske unije za proračunsko leto 2021 – vsi oddelki (A9-0206/2020 - Pierre Larrouturou, Olivier Chastel) HU

12-11-2020
Pisne obrazložitve glasovanja

2010-ben a magyarok szabad akaratukból elzavarták a korrupt, az országot csőd szélére juttató és az emberek alapvető jogait lábbal tipró baloldalt és úgy döntöttek, hogy kétharmados többséggel ruházzák fel a Fideszt és a KDNP-t. A 2010-es választásokat követően azonnal elkezdődtek az indulatos baloldali támadások Magyarország ellen. Hazugságokkal vádolta meg Magyarországot már 2014-ben az EP Tavares-jelentése, amelyben benne volt az összes, azóta is folyamatosan hangoztatott baloldali rágalom kezdve az antiszemitizmus vádjával, a korrupcióval, a populizmus bélyegével, a sajtószabadság állítólagos halálán keresztül a jogállami intézmények ellen intézett támadásokról szóló hazugságokig.
A baloldal támadásai közepette 2014-ben a magyarok szabad akaratukból ismét kétharmados többséggel támogatták a Fideszt. Még vehemensebbé váltak a baloldal támadásai, az EP bevándorláspárti többsége szavazási ügyeskedéssel áterőltette a Sargentini-jelentést a bevándorlást elutasító Magyarországgal szemben, és elindították a 7-es cikkelyes eljárást.
2018-ban a magyarok megint kétharmados többséggel támogatták a Fideszt. A baloldal pedig arra a következtetésre jutott, hogy a magyarok nem értenek a fenyegetőzésekből, ezért eljött a módszeres és kíméletlen büntetés időszaka. Nos, ezt a büntetőintézkedést hívják - a baloldalra történelmileg jellemző abszurditással - jogállamisági mechanizmusnak.
A Fidesz és a KDNP EP képviselői megerősítették, a magyarokat nem lehet zsarolni. Nem engedjük, hogy a baloldal elvegye a harminc évvel ezelőtt újra kiharcolt szabadságunkat!

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg