Please fill this field

O nama

Welcome words

Portrait picture of TRAN chair Karima Delli Portrait picture of TRAN chair Karima Delli
TRAN Committee Chair © European Union 2019 - EP
Dobro došli na internetske stranice Odbora za promet i turizam (TRAN) na kojima možete pronaći potpun i detaljan pregled njegovih zakonodavnih i političkih aktivnosti.

Promet i turizam dva su važna gospodarska sektora koja se suočavaju s golemim izazovima u rješavanju klimatskih i okolišnih nedoumica građana EU-a. Osobni odnos prema mobilnosti te industrijski i gospodarski modeli morat će se znatno promijeniti ako EU želi ostvariti ciljeve Pariškog sporazuma. Valja hitno pronaći rješenja za učinkovitiji i čišći prijevoz koji je dostupan i pristupačan svim građanima. Također je važno da se financijskim sredstvima koja se pružaju iz proračuna EU-a učinkovito doprinese optimizaciji mobilnosti i zaštiti našeg okoliša.

Za prometni će sektor još jedan izazov biti i digitalizacija te upotreba umjetne inteligencije. Primjerice, autonomna vožnja stvorit će nove uvjete za radnike i zahtijevati nove vještine i promjene u radnom okviru. Odbor TRAN morat će pripaziti kako bi se očuvali dobri socijalni uvjeti i dodatno unaprijedio europski socijalni model.

Pozivam građane da redovno prate aktivnosti odbora TRAN te da stupe u kontakt s njegovim članovima kako bi se obogatila politička rasprava.
Kontakt

Brussels Strasbourg Brussels Strasbourg