Kérjük, töltse ki ezt a mezőt.

A bizottságokról

Köszöntő

Portrait picture of TRAN chair Karima Delli Portrait picture of TRAN chair Karima Delli
TRAN Committee Chair © European Union 2019 - EP
Üdvözlöm a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság (TRAN) honlapján, amely teljes körű és részletes áttekintést nyújt jogalkotási és politikai tevékenységeinkről.

A közlekedés és a turizmus, e két jelentős gazdasági ágazat hatalmas kihívásokkal néz szembe az uniós polgárok éghajlattal és környezetvédelemmel kapcsolatos aggodalmaira adandó válaszok terén. A polgárok mobilitással kapcsolatos személyes szokásainak, valamint az ipari és gazdasági modelleknek gyökeresen meg kell változniuk, ha az EU teljesíteni akarja a Párizsi Megállapodás célkitűzéseit. Sürgősen megoldásokat kell találni a hatékonyabb és tisztább közlekedés érdekében, amely minden polgár számára elérhető és megfizethető. Az is fontos, hogy az uniós költségvetés által biztosított pénzügyi eszközök hatékonyan hozzájáruljanak mind a mobilitás optimalizálásához, mind környezetünk védelméhez.

Egy másik leendő kihívás a közlekedési ágazat számára a digitalizáció és a mesterséges intelligencia alkalmazása. Az autonóm vezetés például új feltételeket teremt a munkavállalók számára, valamint új készségeket és változásokat követel meg a munka világában. A TRAN bizottságnak figyelnie kell a jó szociális körülmények fenntartására, és továbbra is javítania kell az európai szociális modellt.

Ösztönzöm a polgárokat, hogy rendszeresen kövessék a TRAN bizottság tevékenységeit, és a politikai párbeszéd gazdagítása érdekében tartsák a kapcsolatot a bizottság képviselőivel.
Kapcsolattartás

Brussels Strasbourg

Linkek