Please fill this field

Descriere

Cuvinte de bun venit

Portrait picture of TRAN chair Karima Delli Portrait picture of TRAN chair Karima Delli
TRAN Committee Chair © European Union 2019 - EP
Bine ați venit pe pagina de internet a Comisiei pentru transport și turism (TRAN), unde găsiți informații complete și detaliate cu privire la activitățile legislative și politice ale comisiei.

Transportul și turismul, două sectoare economice majore, se confruntă cu mari provocări pentru a răspunde preocupărilor legate de climă și de mediu ale cetățenilor UE. Comportamentul individual în ceea ce privește mobilitatea, precum și modelele industriale și economice trebuie să se schimbe radical pentru ca UE să își poată atinge obiectivele stabilite în Acordul de la Paris. Trebuie să se găsească urgent soluții pentru ca transporturile să devină mai eficiente și mai nepoluante, însă ele trebuie să fie totodată disponibile și la prețuri accesibile pentru toți cetățenii. De asemenea, este important ca mijloacele financiare puse la dispoziție din bugetul UE să contribuie eficient atât la optimizarea mobilității, cât și la protecția mediului înconjurător.

O altă provocare pentru sectorul transporturilor o va constitui digitalizarea și utilizarea inteligenței artificiale. Conducerea autonomă, de exemplu, va crea noi condiții pentru lucrători și vor fi necesare noi competențe, precum și schimbări ale cadrului de muncă. Comisia TRAN va trebui să acorde atenție menținerii unor bune condiții sociale și îmbunătățirii în continuare a modelului social european.

Cetățenii sunt invitați pe această cale să urmărească în mod regulat activitățile Comisiei TRAN și să intre în contact cu deputații, cu scopul de a îmbogăți dezbaterea politică.
Date de contact

Brussels Strasbourg Brussels Strasbourg