Daniel BUDA
Daniel BUDA

Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat)

Membru

România - Partidul Național Liberal (România)

Data nașterii : , Com. Românași

Prima pagină Daniel BUDA

Vicepreședinte

AGRI
Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală

Membru

DMER
Delegația pentru relațile cu Mercosur
DLAT
Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană

Membru supleant

REGI
Comisia pentru dezvoltare regională
JURI
Comisia pentru afaceri juridice

Activități recente

Obiecție la un act delegat: cerințe specifice de igienă pentru anumite tipuri de carne, produse pescărești, produse lactate și ouă (B9-0211/2024)

11-04-2024
Explicații scrise ale votului

Am respins această propunere cu fermitate, deoarece consider că ea nu ține cont de complexitatea și diversitatea practicilor din statele membre în ceea ce privește prelucrarea peștelui. Introducerea unei noi definiții a întăririi și limitarea perioadei permise pentru aceasta la doar 96 de ore este o abordare simplistă care ar putea avea consecințe grave asupra industriei alimentare.
În prezent, procesul de întărire a peștelui este o practică esențială în prelucrarea peștelui, asigurând calitatea și siguranța produselor finite. Limitarea la 96 de ore ar restricționa producătorii, punând în pericol nu doar competitivitatea lor, ci și siguranța alimentară a consumatorilor.
Această măsură ar crea dificultăți majore în special pentru procesatorii de pește care lucrează cu volume mari și care necesită mai mult timp pentru a efectua întărirea în mod eficient. Costurile crescute și perturbările în lanțul de aprovizionare ar fi inevitabile, afectând negativ atât economia, cât și imaginea industriei alimentare europene.
În concluzie, resping această propunere întrucât consider că ea este în detrimentul competitivității și sustenabilității industriei de prelucrare a peștelui în Uniunea Europeană, ignorând în același timp diversitatea și complexitatea practicilor din statele membre și punând în pericol siguranța alimentară a consumatorilor.

Descărcarea de gestiune 2022: bugetul general al UE - Comisia (A9-0139/2024 - Isabel García Muñoz)

11-04-2024
Explicații scrise ale votului

Am votat în favoarea raportului pentru descărcarea de gestiune a bugetului general al UE pentru anul 2022 deoarece acesta oferă o analiză cuprinzătoare a implementării bugetului UE, inclusiv a priorităților politice, declarația Curții privind asigurarea și gestionarea bugetară și financiară, raportul anual de management și performanță și performanța bugetului Uniunii, veniturile, implementarea rubricilor bugetare ale UE.
De asemenea, raportul conține o analiză a implementării instrumentului în 2022, luând în considerare și faptul că, în comparație cu anul precedent, în 2022 au fost efectuate 13 plăți RRF către statele membre (comparativ cu una în 2021). In plus, angajamentele neachitate ale UE în 2022 au atins un nivel record (450 miliarde de euro, în mare parte datorită pachetului NextGenerationEU).
In concluzie, am susținut acest raport deoarece oferă o evaluare detaliată a implementării bugetului UE și subliniază aspectele cheie care necesită atenție și îmbunătățire în gestionarea financiară și în atingerea obiectivelor strategice ale UE.

Descărcarea de gestiune 2022: bugetul general al UE - Parlamentul European (A9-0067/2024 - Andrey Novakov)

11-04-2024
Explicații scrise ale votului

Am votat în favoarea acestui raport pentru descărcarea de gestiune a bugetului UE pentru 2022 deoarece reflectă o abordare obiectivă și colaborativă, luând în considerare prioritățile altor grupuri politice și incluzând sugestiile acestora, în conformitate cu valorile Partidului Popular European.
Raportorul a adoptat o abordare pe direcții generale pentru a trata problemele cu obiectivitate și a menținut o atitudine deschisă față de alte grupuri politice. Conținutul raportului se bazează pe deciziile relevante ale Biroului și datele furnizate de direcțiile generale, reflectând problemele principale, precum criza energetică, războiul din Ucraina și transparența.
În plus, raportul abordează probleme recurente, cum ar fi raportul auditorului intern și transparența, pentru a servi drept bază pentru negocierile cu celelalte grupuri politice.
Am sprijinit acest raport pentru că oferă o analiză cuprinzătoare a implementării bugetului UE pentru 2022 și abordează problemele cheie identificate, reflectând un efort de colaborare și transparență în procesul decizional al Parlamentului European.

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
11E158
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T13029
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex