Daniel BUDA Daniel BUDA
Daniel BUDA

Grupa Europejskiej Partii Ludowej (Chrześcijańscy Demokraci)

Członek

Rumunia - Partidul Naţional Liberal (Rumunia)

Data urodzenia : , Com. Românași

Strona główna Daniel BUDA

Wiceprzewodniczący

AGRI
Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Członek

DMER
Delegacja do spraw stosunków z Mercosurem
DLAT
Delegacja do Europejsko-Latynoamerykańskiego Zgromadzenia Parlamentarnego

Zastępstwo

REGI
Komisja Rozwoju Regionalnego
JURI
Komisja Prawna

Ostatnie prace

Wspólne zasady przydzielania czasu na start lub lądowanie w portach lotniczych Wspólnoty RO

26-03-2020
Pisemne wyjaśnienia dotyczące sposobu głosowania

Criza generată de pandemia COVID-19 are un impact puternic asupra transportatorilor aerieni și a condus la o scădere semnificativă a traficului aerian la nivel mondial de la începutul anului 2020. Normele aeroportuare obligă companiile aeriene să exploateze cel puțin 80% din sloturile lor de decolare și de aterizare, dacă nu doresc să le piardă în sezonul următor (începând cu luna octombrie 2020). Acest lucru a împins mulți transportatori aerieni să opereze zboruri goale de la sfârșitul lunii ianuarie, când virusul a început să se răspândească în întreaga lume.
Așa-numitele „zboruri fantomă” au un cost economic și de mediu ridicat și, prin urmare, Parlamentul s-a angajat să pună capăt acestei practici.
Astfel, am votat în favoarea inițiativei privind „Normele comune de alocare a sloturilor orare pe aeroporturile comunitare” care vizează suspendarea temporară a regimului „folosești sau pierzi”. Această regulă a fost deja suspendată temporar de mai multe ori, de exemplu în 2009, ca răspuns la criza economică și la impactul acesteia asupra transportatorilor aerieni. Suspendarea temporară a normelor UE privind sloturile orare pentru a opri zborurile goale cauzate de pandemia COVID-19 a devenit obligatorie pentru a diminua costurile economice și de mediu ridicate.

Szczególne środki w celu uruchomienia inwestycji w systemach ochrony zdrowia państw członkowskich i innych sektorach ich gospodarek w odpowiedzi na wystąpienie epidemii COVID-19 [Inicjatywa inwestycyjna w odpowiedzi na koronawirusa] RO

26-03-2020
Pisemne wyjaśnienia dotyczące sposobu głosowania

. – Inițiativa pentru investiții în răspunsul la coronavirus prevede alocarea a 37 miliarde de euro pentru a sprijini cetățenii, regiunile și țările care luptă împotriva pandemiei COVID-19. Criza provocată de coronavirus sau epidemia de COVID-19 a afectat brusc și dramatic statele membre, având un impact potențial major asupra societăților și a economiilor acestora. Criza pune piedici creșterii economice din statele membre, întrucât activitatea economică scade drastic.
S-a creat astfel o situație excepțională, care trebuie abordată prin măsuri specifice care să sprijine și să protejeze economiile, întreprinderile și lucrătorii statelor membre. Sunt necesare intervenții rapide și de amploare în favoarea sistemelor de sănătate, pentru a le permite să funcționeze în condițiile unei presiuni considerabile, precum și în favoarea IMM-urilor care adesea au marje mai scăzute, în scopul atenuării consecințelor negative asupra piețelor forței de muncă și a altor segmente vulnerabile ale economiilor statelor membre.
In concret, initiativa propusa de Comisie este menită să promoveze investițiile prin mobilizarea rezervelor de lichidități disponibile în cadrul fondurilor structurale și de investiții europene pentru a combate imediat criza. Investițiile vor fi considerabile și vor depăși rapid suma de 37 de miliarde de euro. Cu scopul de a direcționa rapid aceste investiții publice europene în valoare de 37 de miliarde EUR pentru a face față consecințelor crizei provocate de coronavirus, Comisia propune să se renunțe la obligația pentru anul acesta de a solicita rambursarea prefinanțărilor neutilizate pentru Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Fondul social european (FSE), Fondul de coeziune (FC) și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) până la închiderea programului.
M-am exprimat în favoarea acestei inițiative deoarece doar prin investiții masive, Europa va putea face față impactului crizei declanșate de COVID-19.

Pomoc finansowa zapewniana państwom członkowskim i państwom prowadzącym negocjacje w sprawie przystąpienia do Unii, które odczuły znaczące skutki poważnego stanu zagrożenia zdrowia publicznego RO

26-03-2020
Pisemne wyjaśnienia dotyczące sposobu głosowania

Ca parte a răspunsului coordonat comun al UE la pandemia COVID-19, Comisia a propus includerea crizelor în domeniul sănătății publice în lista situațiilor de urgență ce pot fi susținute din Fondul de solidaritate al UE (FSUE).
Fondul de solidaritate al UE ajută în prezent statele membre și țările care își negociază aderarea la Uniune atunci când se confruntă cu o serie de dezastre naturale, inclusiv inundații, incendii forestiere, cutremure, furtuni și secete.
Prin raportul privind Asistența financiară acordată statelor membre și țărilor care negociază aderarea la Uniune afectate grav de o situație de urgență majoră în domeniul sănătății publice se urmărește extinderea Fondului de solidaritate al UE (FSUE) pentru a acoperi urgențele în domeniul sănătății publice, punând la dispoziție până la 800 de milioane EUR în 2020.
M-am exprimat în favoarea acestei inițiative pentru a putea extinde domeniul de aplicare al FSUE, iar UE să aibă astfel o reacție adecvată în fața acestor situații de urgență majoră de sănătate publică.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg

Adres pocztowy

  • European Parliament
    Rue Wiertz
    Altiero Spinelli 11E158
    1047 Bruxelles