Please fill this field

O nama

Welcome words

FEMM Committee Chair FEMM Committee Chair
FEMM Committee Chair © European Union 2019 - EP
Kao predsjednica Odbora za prava žena i rodnu ravnopravnost želim srdačnu dobrodošlicu svim posjetiteljima naših internetskih stranica.


Vrlo sam dobro upoznata s činjenicom da se morate boriti za ono što želite. Usto, morate izraziti svoje mišljenje te se pobrinuti za to da se čuju i mišljenja drugih. Stoga smatramo da je dijalog Odbora i građana na internetu način na koji se promiče transparentnost i ostvaruje bliži odnos s građanima.

Naš odbor svjestan je izazova s kojima se žene suočavaju unatoč znatnom uspjehu koji je postignut u njihovom osnaživanju. Glavni problemi koje ističemo su: financijska nejednakost (razlike u plaćama između spolova), nazadovanje prava žena i zajednice LGBTIQ, slaba zastupljenost žena u donošenju odluka, nasilje nad ženama te naša prava povezana sa spolnim i reproduktivnim zdravljem. Naš cilj nije tek uključivanje rodne jednakosti u sve politike EU-a. Želimo je učiniti i prioritetom u EU-u jer omogućuje bolje zakonodavstvo. Kako bismo to postigli, potrebna nam je pomoć civilnog društva i svih organizacija koje se zauzimaju za ostvarivanje jednakih prava za sve.

Novosti iz našeg odbora možete pratiti na ovim stranicama te putem društvenih medija. Pridružite nam se kako bismo radili na Europi koja pruža jednake mogućnosti za sve, kako bismo nastavili borbu za jednakost.

Evelyn Regner

Kontakt

Brussels Strasbourg