Please fill this field

A bizottságokról

Köszöntő

FEMM Committee Chair FEMM Committee Chair
FEMM Committee Chair © European Union 2019 - EP
A Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság elnökeként köszöntöm weboldalunk minden látogatóját.

Nagyon jól tudom, hogy mindenért meg kell küzdenünk, amit el akarunk érni. Emellett hallatnunk kell a hangunkat, és gondoskodnunk kell róla, hogy másokat is meghallgassanak. A polgárokkal folytatott online párbeszéd révén bizottságunk az átláthatóság előmozdítására és az egymáshoz való közelítésre törekszik.

Tisztában vagyunk vele, hogy a nők szerepvállalása terén elért számos siker ellenére a nők előtt milyen kihívások állnak. Általános aggodalmunknak adunk hangot a pénzügyi egyenlőtlenség, nevezetesen a nemek közötti bérszakadék, a nők jogai, köztük az LMBTIQ-jogok területén kialakuló visszaesés, a nők döntéshozatalban való alulreprezentáltsága, a nőkkel szembeni erőszak, valamint a nők szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos jogai miatt. Számunkra nem elég, hogy a nemek közötti egyenlőség az összes uniós politikában érvényesül. Azt akarjuk, hogy a nemek közötti egyenlőség uniós prioritás legyen, mivel a nemek közötti egyenlőség a jogalkotás minőségének javítását jelenti. Ehhez szükségünk van a civil társadalom és minden olyan szervezet segítségére, amely hozzájárul az esélyegyenlőségért folytatott küzdelemhez.

Kérjük, látogasson el honlapunkra és a közösségi médián lévő oldalainkra a bizottságunkkal kapcsolatos legfrissebb hírekért. Dolgozzunk együtt egy olyan Európáért, amely egyenlő esélyeket kínál mindenkinek; küzdjünk együtt az egyenlőségért!

Evelyn Regner
Kapcsolattartás

Brussels Strasbourg