Πληροφορίες

Καλωσόρισμα

Robert Biedroń sitting in front of flags Robert Biedroń sitting in front of flags
Robert Biedroń - Chair of the FEMM Committee © European Union 2022 - European Parliament

Καλώς ήλθατε στην επιτροπή FEMM.

Έχω την τιμή να είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος της επιτροπής FEMM. Αγωνίζομαι εδώ και πολύ καιρό για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων και είμαι υπερήφανος για το έργο της εν λόγω επιτροπής, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η πανδημία COVID έχει επηρεάσει δυσανάλογα τις γυναίκες και τα κορίτσια με πολυάριθμους τρόπους. Από την αύξηση της έμφυλης βίας έως την αύξηση των καθηκόντων φροντίδας, από τις οικονομικές επιπτώσεις στους τομείς με δυσανάλογη εκπροσώπηση των γυναικών έως την ανασφάλεια των συμβάσεων εργασίας. Ως εκ τούτου, η ανάκαμψη θα πρέπει να θέσει τις γυναίκες στο επίκεντρο των λύσεων, τις οποίες επίσης θα προωθήσουμε μέσω του έργου μας, όπως αυτές που σχετίζονται με τη μισθολογική διαφάνεια ή τις γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών.

Θα εναντιωθούμε σθεναρά στην οπισθοχώρηση όσον αφορά την ισότητα των φύλων και στις κατάφωρες διακρίσεις που βλέπουμε στη σκιά της πανδημίας. Η ΕΕ δεν μπορεί να επιτρέψει στα κράτη μέλη να εισάγουν ενεργά διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ ή άλλων ευάλωτων ομάδων - αυτό αντιβαίνει στην καρδιά των αξιών της ΕΕ και πρέπει να τιμωρείται σαφώς. Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε όλοι ενωμένοι για τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας παρά την αντίθεση που συναντάμε.

Ως άνδρας, πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας η ισότητα των φύλων να αποτελεί στόχο για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο. Πρέπει σε αυτό να συμμετέχουν τα αγόρια και οι άνδρες, και στόχος μου είναι να χρησιμοποιήσω τη θητεία μου ως προέδρου για να καταδείξω τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε ως σύμμαχοι και υπερασπιστές.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να βοηθήσετε και εσείς.

Robert Biedroń