Please fill this field

Descriere

Cuvinte de bun venit

FEMM Committee Chair FEMM Committee Chair
FEMM Committee Chair © European Union 2019 - EP
În calitate de președintă a Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen, doresc să urez bun venit tuturor vizitatorilor site-ului nostru.


Știu foarte bine că, pentru indiferent ce doriți să realizați, trebuie să luptați. În plus, trebuie să vă faceți auzită vocea și să vă asigurați că și alte voci sunt auzite. Prin urmare, pentru noi, dialogul dintre comisia noastră și cetățeni prin intermediul mijloacelor online ne va permite să promovăm transparența și să ne apropiem unii de alții.

Comisia noastră este conștientă de încercările cu care se confruntă femeile, în ciuda numeroaselor succese în ceea ce privește capacitarea lor. Preocupările noastre generale sunt legate de inegalitatea financiară, și anume diferența de remunerare între femei și bărbați, de reacția ostilă drepturilor femeilor, inclusiv drepturile persoanelor LGBTIQ, de subreprezentarea femeilor în procesul decizional, de violența împotriva femeilor și de drepturile noastre în materie de sănătate sexuală și reproductivă. Dorim să depășim etapa integrării dimensiunii de gen în toate politicile UE. Dorim ca egalitatea de gen să devină o prioritate în UE, deoarece egalitatea de gen înseamnă o legislație mai bună. Pentru a realiza aceste lucruri, avem nevoie de sprijinul societății civile și al tuturor organizațiilor angajate în obținerea unor drepturi egale pentru toți.

Vă invităm să ne vizitați, atât aici, cât și pe rețelele de socializare, pentru a găsi informații actualizate și cele mai recente știri de la comisia noastră. Vă invităm să vă alăturați eforturilor noastre pentru o Europă care să ofere șanse egale tuturor, alăturați-vă nouă pentru a continua lupta pentru egalitate.

Evelyn Regner

Date de contact

Brussels Strasbourg