Tietoa valiokunnista

Tervetulotoivotus

FEMM Committee Chair FEMM Committee Chair
FEMM Committee Chair © European Union 2019 - EP
Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan (FEMM) puheenjohtajana toivotan Sinut tervetulleeksi verkkosivustollemme!

Tavoitteet vaativat kovaa työtä. Lisäksi niistä on pidettävä kovaa ääntä. FEMM-valiokunta haluaa lisätä avoimuutta ja olla lähellä kansalaisia. Tähän se pyrkii käymällä kansalaisten kanssa vuoropuhelua verkossa.

Vaikka naisten vaikutusmahdollisuudet ovat lisääntyneet, haasteita on paljon. Suurimmat huolemme ovat taloudellinen eriarvoisuus eli sukupuolten palkkaerot, naisten oikeuksien ja hlbtiq-henkilöiden oikeuksien taantuminen, naisten aliedustus päätöksenteossa, naisiin kohdistuva väkivalta sekä naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä koskevat oikeudet. Meille ei riitä, että tasa-arvoasiat valtavirtaistetaan kaikkeen EU:n politiikkaan. Haluamme asettaa sukupuolten tasa-arvon etusijalle EU:ssa, sillä sukupuolten tasa-arvo merkitsee parempaa lainsäädäntöä. Tähän tarvitsemme avuksi kansalaisyhteiskuntaa ja kaikkia järjestöjä, jotka sitoutuvat edistämään tasapuolisia oikeuksia kaikille.

FEMM-valiokunta päivittää verkkosivustoaan ja sosiaalista mediaa säännöllisesti. Pysy ajan tasalla! Tule kanssamme rakentamaan tasa-arvoista Eurooppaa, joka tarjoaa yhtäläiset mahdollisuudet kaikille!

Evelyn Regner
Yhteydenotot

Brussels Strasbourg