Partnerek

Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD)

Hozzáférés az OECD iLibrary-hez, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet online könyvtárához, amelyben megtalálhatók az OECD könyvei, kiadványai és statisztikái, valamint elemzései és adatai.

Európai Egyetemi Intézet (EUI)

Az Európai Egyetemi Intézet (EUI) egy kifejezetten nemzetközi posztgraduális oktatási és kutatási intézmény. Célja, hogy korszerű akadémiai képzést biztosítson a doktori és posztdoktori kutatóknak, és hogy fejlessze a kutatást az Európa fejlődése szempontjából rendkívül fontos területeken.

Az Európai Unió Történeti Levéltára (AHUE)

Az Európai Unió Történeti Levéltára, melyet a firenzei Európai Egyetemi Intézet kezel, őrzi és nyilvánosan hozzáférhetővé teszi az uniós intézmények irattári dokumentumait, valamint európai jelentőségű személyiségek, fontos politikusok, mozgalmak és szervezetek magánirattárait.

Európai Parlamenti Kutatási és Dokumentációs Központ (CERDP)

Az Európai Parlamenti Kutatási és Dokumentációs Központ (CERDP) csatornaként szolgál a parlamentek alkalmazottai közti információcsere során, amennyiben egy parlament többek kíván megtudni egy másik, főként európai ország parlamenti gyakorlatáról és jogalkotási politikájáról.

Európai stratégiai és politikai elemzési rendszer (ESPAS)

Az Európai Parlamenti Kutatási és Dokumentációs Központ (CERDP) csatornaként szolgál a parlamentek alkalmazottai közti információcsere során, amennyiben egy parlament többek kíván megtudni egy másik, főként európai ország parlamenti gyakorlatáról és jogalkotási politikájáról.

Európai Bizottság - Közvélemény (Eurobarometer)

Hozzáférés az Európai Bizottság közvélemény-kutató részlege, az Eurobarometer felméréseihez és tanulmányaihoz, amelyek az európai polgárságot érintő fontosabb kérdéseket vizsgálják.

Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB)

Hozzáférés az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB), a szervezett civil társadalom különféle részeinek képviselői közötti konzultáció, a párbeszéd és a konszenzus uniós fóruma valamennyi dokumentumához.

Régiók Európai Bizottsága (RB)

Hozzáférés a Régiók Európai Bizottsága (RB), a regionális és helyi képviselőket tömörítő uniós közgyűlés tanulmányaihoz és kutatási dokumentumaihoz.

Jogalkotási Figyelő

Itt lépésről lépésre követheti az európai döntéshozatali folyamatot. Nézze meg, mi történt eddig és mi következik!

Dokumentumtár

A dokumentumtárban megtalálható az Európai Parlament által 2001. december 3. óta készített vagy kapott minden hivatalos dokumentum. Kereshet kulcsszó, szerző, időpont, hivatkozási szám vagy dokumentumtípus alapján.

EPRS-blog

Az Európai Parlament kutatószolgálatának blogja azon szakemberek csoportjához biztosít közvetlen kapcsolatot, akik az európai parlamenti képviselőket segítik kutatási és jogalkotási előkészítő munkájukban.

ESPAS

Az európai stratégiai és politikai elemzési rendszer (ESPAS) egyedülálló intézményközi projekt, amelynek célja az uniós erőfeszítések fokozása a jövőtervezés alapvető fontosságú területén.

ORBIS - Az előretekintő tanulmányok platformja

Látogassa meg a világ legnagyobb, előretekintő tanulmányokkal tartalmazó könyvtárát! Fedezze fel a társadalmat alakító hosszú távú tendenciákat! Olvassa, tanulmányozza és ismerje meg az Önt és a világ többi polgárát érintő kérdések széles spektrumát!

URBIS - A végrehajtással kapcsolatos tanulmányok platformja

Minden, ami a Bizottság munkaprogramjával kapcsolatosan a nemzeti parlamentektől, a régióktól, a városoktól és a szociális partnerektől származik.

Ismertetők az Európai Unióról

Az ismertetők tömör, ám átfogó információforrást jelentenek, amelyek áttekintést nyújtanak az európai integrációról és az Európai Parlamentnek a folyamathoz való hozzájárulásáról. Rendszeresen frissítjük őket és elérhetők a Think Tank honlapján, illetve az ismertetőket tartalmazó honlapon.

EU Bookshop

Az Európai Unió valamennyi kiadványa elérhető az EU Bookshop oldalán, amely az uniós intézmények által megjelentetett kiadványok online könyvesboltja, könyvtára és archívuma.