Infografikák

Az Európai Parlament Kutatószolgálata által készített, rendszeresen frissített animált infografikák olyan vizuális és interaktív útmutatók, amelyek segítenek összetett kérdésekkel kapcsolatban megtalálni a szükséges információt.További vizuális tartalom itt:Grafikontárház

21-09-2022 - 12:16

Ez a honlap az Európai Parlamentre és képviselőire vonatkozó legfontosabb tényeket és adatokat tartalmazza a jelenlegi parlamenti ciklus, illetve valamennyi korábbi ciklus tekintetében a közvetlen választások 1979-ben történt bevezetése óta. Az adatokat egészen 1979-ig visszamenően az egyes parlamenti ciklusok három adott pontjáról (a ciklusok elején, közepén és végén) választhatja ki.

18-07-2022 - 17:33

A gyermekek és jogaik védelmére vonatkozó átfogó nemzetközi jogi keret ellenére az irreguláris migráns gyermekek számos akadállyal szembesülnek a migráció során és azt követően. Ezek különösen azok számára jelent nehézséget, akik egyedül vándorolnak, vagy utazásuk során elszakadnak szüleiktől. Ez az infografika végigkíséri Önt az EU-ba irányuló és az EU-n belüli utazásukon, az előttük álló kihívásoktól kezdve egészen a fogadási, kezelési, áthelyezési és visszatérési folyamatokig.

29-06-2022 - 00:00

Az Európai Unió egy vadonatúj eszközt - Next Generation EU (NGEU) - hozott létre a koronavírus-világjárvány okozta válság leküzdésére, valamint arra, hogy segítse a tagállamokat abban, hogy gazdaságaikat és társadalmaikat fenntarthatóbbá, digitálisabbá és inkluzívabbá tegyék. Ez az interaktív infografika nyomon követi, hogy a tagállamok hol tartanak az NGEU által finanszírozott helyreállítási és rezilienciaépítési terveik kidolgozásában és végrehajtásában.

07-06-2022 - 16:23

Az Európai Unió az európai zöld megállapodás célkitűzéseivel összhangban jelenleg készíti elő éghajlat- és energiapolitikája átfogó felülvizsgálatát. Az európai klímarendelet azt a célt tűzi ki, hogy 2030-ig az 1990-es szinthez képest legalább 55%-kal csökkenjen a nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátás, 2050-re pedig megvalósuljon a klímasemlegesség. Ez az interaktív infografika szemlélteti az uniós tagállamok eredményeit a klímasemlegességi célok elérésében.