Parteneri

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)

Acces la OECD iLibrary, biblioteca online a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, unde sunt disponibile cărțile, publicațiile și statisticile organizației, precum și accesul la analizele și datele OCDE.

Institutul Universitar European (IUE)

Institutul Universitar European (IUE) este o instituție internațională de învățământ superior și de cercetare distinctă. Obiectivul său este să asigure cursuri academice de nivel avansat pentru cercetătorii din ciclul doctoral și postdoctoral și să sprijine cercetarea în domeniile care prezintă un interes special pentru dezvoltarea Europei.

Arhivele istorice ale Uniunii Europene (AIUE)

Arhivele istorice ale Uniunii Europene, administrate de Institutul Universitar European din Florența, păstrează și pun la dispoziția publicului documentele de arhivă ale instituțiilor UE, precum și arhivele private ale unor personalități europene, politicieni de marcă, mișcări și asociații.

Centrul European de Cercetare și Documentare Parlamentară (CECDP)

Centrul European de Cercetare și Documentare Parlamentară (CECDP) joacă rolul unui canal pentru schimbul de informații dintre angajații diferitelor parlamente, ori de câte ori un parlament dorește să afle mai multe despre practicile parlamentare și politicile legislative din alte țări, în principal din Europa.

Sistemul european de evaluare a strategiilor și a politicilor (ESPAS)

Centrul European de Cercetare și Documentare Parlamentară (CECDP) joacă rolul unui canal pentru schimbul de informații dintre angajații diferitelor parlamente, ori de câte ori un parlament dorește să afle mai multe despre practicile parlamentare și politicile legislative din alte țări, în principal din Europa.

Comisia Europeană - Opinia publică (Eurobarometru)

Accesați sondajele și studiile realizate de Eurobarometru, sectorul de analiză a opiniei publice al Comisiei Europene, în cadrul căruia se monitorizează tendințele legate de subiectele majore care îi afectează pe cetățenii europeni.

Comitetul Economic și Social European (CESE)

Accesați toate documentele Comitetului Economic și Social European (CESE), forumul UE pentru consultare, dialog și consens între reprezentanții diferitelor sectoare ale „societății civile organizate”.

Comitetul European al Regiunilor (CoR)

Accesați studiile și alte lucrări publicate de Comitetul European al Regiunilor (CoR), adunarea UE a reprezentanților regionali și locali.

Observatorul legislativ

Aici puteți urmări pas cu pas procesul decizional european. Aflați ce s-a întâmplat deja și care sunt următorii pași.

Registrul documentelor

Registrul reunește toate documentele oficiale produse sau primite de Parlamentul European începând cu 3 decembrie 2001. Puteți căuta în registru după cuvinte-cheie, autor, dată, număr de referință sau tip de document.

Blogul EPRS

Blogul serviciului de cercetare al Parlamentului European oferă posibilitatea de a contacta direct echipa de profesioniști care acordă asistență deputaților din Parlamentul European în activitatea lor de documentare și pregătire legislativă.

ESPAS

ESPAS este un proiect interinstituțional unic menit să consolideze eforturile UE în domeniul esențial al planificării prospective.

ORBIS - Platforma studiilor prospective

Vizitați cea mai mare bibliotecă de studii prospective de la nivel mondial. Descoperiți tendințele pe termen lung care vor modela societatea. Citiți și învățați despre un spectru amplu de subiecte de interes pentru dumneavoastră și pentru restul cetățenilor planetei și reflectați la acestea.

URBIS - Platforma studiilor de punere în aplicare

Tot ce provine de la parlamentele naționale, regiuni, orașe și parteneri sociali în relație cu programul de lucru al Comisiei.

Fișe tehnice despre Uniunea Europeană

Fișele tehnice reprezintă o sursă de informații concisă, dar cuprinzătoare, care oferă o imagine de ansamblu asupra integrării europene și asupra contribuției Parlamentului European la acest proces. Fișele tehnice sunt actualizate periodic și pot fi consultate fie pe site-ul de internet Think tank, fie pe site-ul dedicat fișelor tehnice.

EU Bookshop

Toate publicațiile UE sunt disponibile în EU Bookshop, în librăria online și în librăria și în arhiva de publicații a instituțiilor UE.