Infografice

Infograficele animate, elaborate de către Serviciul de Cercetare al Parlamentului European, sunt ghiduri vizuale și interactive actualizate în mod periodic, cu ajutorul cărora puteți obține informațiile de care aveți nevoie cu privire la diferite subiecte complexe.

21-09-2022 - 12:17

Acest site oferă date și cifre esențiale despre Parlamentul European și deputații în Parlamentul European, atât pentru actuala legislatură, cât și pentru toate mandatele anterioare de la introducerea alegerilor directe în 1979. Puteți selecta date începând cu 1979, la trei momente din fiecare legislatură (începutul, mijlocul și sfârșitul fiecărei legislaturi).

29-06-2022 - 00:00

Uniunea Europeană a creat un instrument inovator, Next Generation EU (NGEU), pentru a contracara criza declanșată de pandemia de COVID-19 și pentru a ajuta economiile și societățile statelor sale membre să devină mai sustenabile, mai digitale și mai favorabile incluziunii. Acest infografic interactiv urmărește modul în care statele membre elaborează și pun în aplicare planurile lor de redresare și reziliență finanțate prin NGEU.

07-06-2022 - 16:23

Uniunea Europeană pregătește o revizuire majoră a politicii sale în domeniul climei și al energiei, în acord cu obiectivele Pactului verde european. Legea europeană a climei stabilește un obiectiv de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % până în 2030, comparativ cu 1990, și de atingere a neutralității climatice până în 2050. Acest infografic interactiv prezintă modul în care statele membre ale UE își urmăresc obiectivele de neutralitate climatică.

01-06-2021 - 00:00

Introducerea tehnologiei 5G va avea un impact considerabil asupra unei game largi de aspecte ale vieții noastre. Explorați ce știm despre tehnologie cu ajutorul cartografiei noastre vizuale — care acoperă contextul politic și de reglementare al tehnologiei 5G, efectele probabile asupra mediului de afaceri, preocupările în materie de sănătate și securitatea cibernetică, precum și detaliile tehnologiei în sine. De la o vedere de panoramă, măriți imaginea pentru a avea acces la mai multe detalii, inclusiv interviuri cu experți și grafice explicative.