Vam na voljo 

Evropski parlament si prizadeva za dobro vseh Evropejcev. Če želite biti del teh prizadevanj – bodisi s spremljanjem dogodkov, sodelovanjem z nami ali s povratnimi informacijami –, vam je Parlament na voljo.

Ostanite obveščeni 

Se vam zdi, da je Evropski parlament zelo daleč od kraja, kjer živite vi? Bodite obveščeni o dogodkih v Parlamentu, prek naših informativnih spletnih strani in dokumentacijskih storitev. Stopite lahko tudi v stik z našo pisarno za stike v vaši državi, kjer so vam na voljo informacije v vašem jeziku.

Zahtevajte besedo 

Ali vas kaj žuli? Z besedo na dan! Vložite peticijo pri Parlamentu, če se vam zdi, da se pri vas kršijo zakoni EU, če pa potrebujete posrednika, se obrnite na evropskega varuha človekovih pravic. Z evropsko državljansko pobudo lahko skupaj z drugimi tudi neposredno zahtevate oblikovanje nove zakonodaje

Delajte z nami 

Vas zanima Parlament od blizu, bi si recimo želeli delati zanj? Oglejte si, kako je mogoče postati naš novi sodelavec, pridite k nam na prakso ali na študijski obisk.

Preglednost in etika 

Evropski parlament je čedalje bolj pomembna in vplivna institucija, zato je še bolj kot kdajkoli prej pomembno, da zares zastopa interese Evropejcev na odprt in pregleden način. Tukaj boste izvedeli več o našem načinu dela.

atyourservice_home_large    
 

Obiščite Parlament

Pridite in si oglejte, kako predlogi postanejo zakoni in kje vaš poslanec Evropskega parlamenta deluje za prihodnost Evrope. Nudimo vam številne dejavnosti v Bruslju in Strasbourgu, tako da se bo vedno našlo nekaj za vas, pa če pridete sami, z družino ali v skupini.

O Parlamentu

Evropski parlament je pomemben prostor za politične razprave in sprejemanje odločitev na ravni EU. Poslance Evropskega parlamenta neposredno volijo volivci v vseh državah članicah, da bodo zastopali interese ljudi.

Dostop do dokumentov

Vsi državljani EU imajo pravico do dostopa do dokumentov Evropskega parlamenta, Sveta in Komisije. Evropski parlament omogoča neposredni dostop do večine svojih dokumentov v elektronski obliki.

Pogodbe in subvencije

V skladu s finančno uredbo, ki se uporablja za splošni proračun Evropske unije, je Evropski parlament obvezan razpisati javna naročila za nabavo blaga in storitev.