Infografike

Animirane infografike, koje priprema Služba Europskog parlamenta za istraživanja, vizualni su i interaktivni vodiči koji se redovito ažuriraju kako biste mogli pronaći potrebne informacije o nekom složenom pitanju.Više vizualnog sadržaja:Baza grafičkih prikaza.

01-06-2021 - 00:00

Uvođenje 5G tehnologije znatno će utjecati na razne aspekte naših života. Istražite što znamo o 5G tehnologiji s pomoću našeg vizualnog prikaza koji obuhvaća njezin politički i regulatorni kontekst, moguće učinke na poduzeća, zdravlje i kibersigurnost, kao i pojedinosti o samoj tehnologiji. Iz generalnog prikaza zumirajte kako biste vidjeli više detalja, uključujući intervjue sa stručnjacima i grafike s objašnjenjima.

02-10-2020 - 00:00

Cilj je FPT-a poduprijeti rudarske regije i one s najvećim intenzitetom industrijskih emisija stakleničkih plinova kako bi se suočile s izazovima tranzicije prema postizanju klimatske neutralnosti do 2050. i smanjile emisije za najmanje 50 % do 2030. U ovoj infografici navedene su detaljne informacije o dodijeljenim sredstvima i prikazana je metoda dodjele sredstava EU-a koja se upotrebljava za raspodjelu sredstava EU-a svim državama članicama.

30-09-2020 - 00:00

EU se u okviru vanjske politike vodi težnjom za mirom i sigurnošću u svijetu. Ova interaktivna infografika osmišljena je da bi se analizirao i objasnio doprinos Europske unije promicanju mira i sigurnosti na međunarodnoj razini njezinim raznim vanjskim politikama i instrumentima te odnosima sa zemljama, regijama i međunarodnim organizacijama diljem svijeta. Infografikom se dopunjuje i Normandijski indeks, kojim se mjere prijetnje za mir i sigurnost u svijetu, tako što se prikazuju njegovi rezultati i pruža globalno viđenje složenosti pojma mira u modernom svijetu.

20-02-2020 - 00:00

Višegodišnjim financijskim okvirom (VFO) Europske unije utvrđuje se maksimalna razina sredstava („gornja granica”) za svaku glavnu kategoriju rashoda EU-a („naslov”) za razdoblje od sedam godina. Riječ je o financijskom planu, ali ujedno i viziji dugoročnih prioriteta EU-a. S obzirom da se VFO za razdoblje od 2014. do 2020. približava kraju, EU je započeo pregovore o sljedećem dugoročnom proračunu. U sljedećoj infografici prikazana su stajališta različitih institucija EU-a o prijedlozima za novi VFO od 2021. do 2027.